Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

IABSE Connect AI

Op donderdag 25 januari organiseert IABSE Nederland een seminar AI.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Wanneer

Donderdag 25 januari 2024

Waar

ABT Velp

Bezoekadres:
Arnhemsestraatweg 358, 6881 NK Velp
De hoofdentree bevindt zich aan de achterzijde van het pand, u kunt de ingang bereiken via de Berg en Heideweg.

google maps

Bestemd voor

Constructeurs

Constructeursregister

Register-ontwerpers en register-constructeurs ontvangen 1 punt voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister: 1 KE/PE-punten. Architecten kunnen hun deelname-uren noteren als WAT-uren.

Inhoud

ChatGPT beperkt zich niet tot het assisteren bij huiswerk voor scholieren; het gaat verder door code te genereren voor het ontwerpen van constructieve modellen en het uitvoeren van berekeningen. Met behulp van algoritmes in slimme thermostaten wordt niet alleen de warmte in je woonkamer gereguleerd, maar nu worden ook de structuur van de kamer en de gehele gebouwde omgeving gevormd door geavanceerde algoritmes. Fabricagemethoden verbeteren aanzienlijk dankzij machine learning, waarbij digitale fabricage zelfs in staat is om real-time correcties uit te voeren. Wat betekenen deze vooruitgangen voor ons vakgebied? Wordt ons werk veiliger, of plaatsen we mogelijk te veel vertrouwen in een ondoorgrondelijke "black box"? Wat wordt de rol van AI en wat blijft onze eigen rol? Ontdek het en neem deel aan de discussie op 25 januari.

 

Programma

15.30 uur

Ontvangst

 

 

16.00 uur

Introductie

 

Han Krijgsman en Milan Saleh (ABT en BBN)

 

Algemene introductie en introductie AI 

 

Han Krijgsman (ABT)

16.30 uur

Samenvatting Hackathon Staalbouwdag. Wat hebben de winnaars gedaan? Wat kunnen we daarvan leren?

 

Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal)

17.00 uur

AI in het digitale maakproces. Hoe betonprinten middels machine-learning van zichzelf leert, zichzelf real-time aanpast op de omstandigheden en zo betere geometrische en materiaaleigenschappen verkrijgt 

 

Rob Wolfs (TU/e)

17.30 uur

Toepassing van AI in de praktijk. Hoe vanuit parametrisch ontwerp algoritmes zijn getraind om prestatie van de winturbinefundaties te voorspellen

 

Lex van der Meer (ABT)

18.00 uur

Buffet + discussie in groepen

 

 

19.00 uur

Gebruik van Machine-Learning voor het maken CFD-berekeningen, specifiek windcomfort in gebouwde omgeving

 

Linde van Beers (Arup)

19.30 uur

Interactief deel - Jeroen voelt de sprekers en deelnemers aan de tand en brengt het allemaal samen

 

Jeroen Coenders (Packhunt)

20.00 uur

Napraten / borrel

 

 

Deelnamekosten

Deelname kost € 50,- voor leden IABSE,  voor studenten is het gratis (studentennummer verplicht) en € 75 voor niet-leden.

LET OP! Graag op uw aanmelding aangeven of u lid bent van IABSE (incl. uw lidmaatschapsnummer), anders zijn wij genoodzaakt het bedrag zonder korting aan u door te belasten. U krijgt hiervoor inspirerende kennis, vergroting van uw netwerk en catering. Reageer snel, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

IABSE

IABSE is een internationaal georiënteerde wetenschappelijke/ technische vereniging actief op het gebied van constructief ontwerpen, IABSE biedt constructeurs een platform om zich internationaal te ontwikkelen. IABSE houdt zich bezig met alle aspecten van het constructief ontwerpen. De constructies omvatten bruggen, gebouwen en alle soorten van civieltechnische constructies. Meer informatie kunt u vinden op www.iabse.org. IABSE Nederland is een dochtervereniging van IABSE.