Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Lunchwebinar Tijdelijke versterking Galecopperbrug

Donderdag 30 juni organiseert het Platform Stalen Bruggen de digitale lunchlezing Tijdelijke versterking Galecopperbrug. Deze is na aanmelding gratis online te volgen.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement
Lunchwebinar Tijdelijke versterking Galecopperbrug

Doel

De doelstelling van het Platform Stalen Bruggen is om bestaande kennis te delen met bouwend Nederland en om internationale kennis te importeren naar Nederland. Dit moet bijdragen aan een efficiënte, degelijke en optimale uitvoering van de versterkingen en vervangingen. In deze digitale lunchlezing staan de werkzaamheden aan de Galecopperbrug centraal.

Inhoud

De tuikabels van de Galecopperbrug zijn tijdelijk versterkt voorafgaand aan de kabelvervanging die gepland staat voor 2023. Janwillem Breider van Arup geeft een toelichting op de tijdelijke versterking waarbij alle aspecten (waaronder ontwerp, uitvoering en monitoring) aan het licht komen. Zijn presentatie duurt circa 1 tot 1.5 uur en heeft ruimte voor vragen na afloop.

Afb. boven: Galecopperbrug, ontw.: Rijkswaterstaat, foto: Snowwhite
Afb. rechts: Galecopperbrug, vijzelen van de voorspanliggers met langeslagvijzels, ontw.: Rijkswaterstaat, foto: Ton Borsboom

Programma

Tijdelijke versterking Galecopperbrug – donderdag 30 juni 2022

12.25

Ontvangst online

 

12.30

Welkom

 

 

Tijdelijke versterking Galecopperbrug

Janwillem Breider (Arup)

13.45

Beantwoording van vragen

 

14.00

Einde

 

Achtergrond

GalecopperbrugHet Platform is in 2008 opgestart om kennis te delen over de renovatie van acht stalen bruggen met vermoeiingsproblemen in het rijdek en over een innovatieve renovatiemethodiek met HSB overlaging. Het Platform is eind 2020 heropgestart. Meer informatie vindt u op de website Platform Stalen Bruggen.

Afb.: Galecopperbrug, arch.: Rijkswaterstaat, foto: Snowwhite

Sprekers

Spreker is: Janwillem Breider (Arup).

Bestemd voor

Geïnteresseerden in de ontwerp-, uitvoerings- en renovatie-aspecten van stalen bruggen, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en WO

Platform Stalen Bruggen

Het Platform Stalen Bruggen is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, TNO en Bouwen met Staal.

Kenniseenheden Constructeursregister

Vanwege de korte duur van dit webinar ontvangen deelnemers voor het volgen van dit lunchwebinar geen punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister.

Tijdsduur

Gedeelte van de middag van 12.30 u. tot 14.00 u.

Waar en wanneer

Dinsdag 30 juni, 12.30 - 14.00 u.
Online

Kosten en studiemateriaal

Deelname is gratis.

Afb. rechts: Galecopperbrug, vervangen van de opleggingen en activeren van nieuwe opleggingen, arch.: Rijkswaterstaa, foto: Ton Borsboom.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van de themasessie ontvangt u de link naar het online evenement. Aanmelden voor dit online evenement kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken.

Terugzien?

De opnamen van de themasessies zullen zijn na afloop terug te zien via het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Organisatie

De themamiddag wordt georganiseerd door het Platform Stalen Bruggen. Dit is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, TNO en Bouwen met Staal.

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht bij Lisa Swaalf en Brian Brongers, info@platformstalenbruggen.nl. Heeft u vragen over de organisatie of aanmelding? Neem dan contact op met Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.