Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Open dag opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS

Op 17 mei organiseert BV/BmS Opleidingen een open dag voor geïnteresseerden die zich verder willen ontwikkelen binnen het vakgebied  constructief ontwerpen.

« terug naar Evenementen

Opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS

Ben jij op dit moment werkzaam binnen het vakgebied  Constructief Ontwerpen en wil jij je verder ontwikkelen tot Constructeur? Wil jij dit kunnen combineren met jouw werk? Dan is de 3-jarige opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS wel iets voor jou!

De driejarige deeltijdopleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS is het summum op het gebied van beton- of staalconstructies in bouwkundige of civiele-infraconstructies. Door het werkveld wordt deze opleiding bijzonder gewaardeerd vanwege de combinatie van theorie en praktijd.  In de opleiding leer je op geïntegreerde wijze een goede en veilige constructie te ontwerpen. Je maakt keuzes op basis van technische uitvoerbaarheid, materiaalsoort en economische haalbaarheid. Het ontwikkelen van constructief inzicht krijgt tijdens de opleiding continu aandacht. Een ideale opleiding waarin werken en studeren worden gecombineerd.

Het programma omvat twee gelijkwaardige afstudeerrichtingen, staal en beton. De afstudeerrichtingen zijn qua opzet en curriculum identiek, met uitzondering van de specialisatie beton of staal. Een belangrijk voordeel hiervan is, dat de ondersteunende vakken (toegepaste mechanica, dynamica, wiskunde, funderingstechniek) voor beide richtingen gelijk zijn. Een belangrijk element van de opleiding is het afstuderen. Voor het afstuderen moet de student een constructie ontwerpen, berekenen en detailleren en dit afstudeerwerk verdedigen voor de examencommissie.

Is jouw nieuwsgierigheid gewerkt? Meld je dan hier aan voor de open dag!

Programma open dag BV/BmS opleidingen

19:00 Algemene introductie van de opleiding door de opleidingsmanager

19:15 Ik heb er nog iedere dag plezier van in mijn werk, alumnus van de opleiding

19:25 Combineren van leren en werken: student uit de opleiding

19:35 Proefles: de rol van de constructeur voor de constructieve veiligheid, docent

19:50 Belangrijk om te weten!

20:00 Vragen

20:15 Afsluiting