Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Seminar Duurzame staal-beton bruggen

Donderdag 21 juni vindt in Delft het seminar Duurzame staal-beton bruggen plaats. Dit is voorafgaand aan de Technology Day

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Deze dag heeft reeds plaatsgevonden. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Aansluitend vond de Technology Day plaats.

Datum

Donderdag 21 juni 2018

Duur

Één dagdeel (van 10.30 tot 14.30 uur)

Bestemd voor

Constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten en overheid werkzaam in de infrastructuur.

Organisatie

Het Research Fund for Coal and Steel (RFCS) ondersteunt onderzoeksprojecten in de kolen- en staalsector. Één van de recente onderzoeksprojecten is SBRI+, dat zich richt op het circulair ontwerpen en bouwen van staal-beton bruggen. Deelnemers zijn o.a.: ArcelorMittal, Universität Stuttgart, Bouwen met Staal, Tecnalia, Atkins, Fosta, Ramboll, Universidade de Coimbra, Dillinger, Universitá degli Studi di Napoli Federico II, Ifsttar, Universitatea Politehnica Timişoara en Spółka komandytowa.

Inhoud

Op donderdag 21 juni 2018 organiseert Bouwen met Staal in samenwerking met de TU Delft en internationale onderzoekspartners het seminar Duurzame staal-beton bruggen. Vanwege het internationale karakter zijn enkele presentaties in het Engels.

Dit seminar legt verslag van een omvangrijk, jarenlang en Europees onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame staal-beton bruggen te ontwerpen en te bouwen. In het onderzoeks- en aansluitende kennisoverdrachtsproject zijn nieuwe inzichten verkregen over het beoordelen van staal-beton (en andere) bruggen in verschillende ontwerpvarianten. Deze research is gedaan op basis van een levenscyclusbenadering. Hierbij worden kosten over de hele levenscyclus meegenomen, inclusief onderhoud, milieukosten (afdanking, emissies, recycling) en sociale kosten (van verkeershinder tijdens bouw en onderhoud tot aan gebruikerskosten door files). De ontwikkelde, nieuwe bouwmethodiek wordt in meerdere presentaties uiteengezet door de betrokken partijen. Daarbij wordt diep ingegaan op de achtergronden en worden praktische rekenvoorbeelden behandeld. Tevens is een handige software ontwerptool ontwikkeld die wordt toegelicht en uitgereikt. Uiteraard is er ruimte voor discussie over het belang van deze Europese kennis en inzichten voor de Nederlandse markt.

Kortom: een evenement dat elke rechtgeaarde bruggenbouwer en/of -ontwerper niet mag missen. Meld u direct aan via de 'Meld je aan'-button bovenaan deze pagina. Aansluitend vindt in dezelfde collegezaal de Technology Day plaats. Hiervoor dient u zich apart aan te melden.

Locatie

TU Delft Civiele Techniek en Geowetenschappen
Gebouw 23, Zaal E
Stevinweg 1
2628 CN Delft

Prijs

Gratis voor iedereen. Dit seminar is rolstoelvriendelijk.

Programma

 

Vanwege het internationale karakter is een deel van de presentaties in het Engels.

 

10.00 uur 

Inloop met koffie en thee

 

10.30 uur

Welkom en inleiding

Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal)

10.45 uur

Holistic consideration of sustainability on steel-concrete composite bridges (Engels)

Ana Maria Pascual Pastor (Universität Stuttgart)

11.15 uur

Ontwerphandleidingen en LCA-methodiek

Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal)

12.00 uur

Lunchpauze

 

12.45 uur

Duurzaamheid: het fundament van Rijkswaterstaat

Harry van de Pol (duurzaamheidsmanager Rijkswaterstaat)

13.10 uur

Case studies uit onderzoeksprogramma SBRI+

Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal)

13.30 uur

Softwaretool SBRI+


Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.45 uur

Steel solutions saving costs - Maintenance-free steel bridges with hot rolled sections (Engels)

Dennis Rademacher (ArcelorMittal)

14.15 uur

Conclusies

Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal)

14.30 uur

Einde van dit seminar

 

14.30 uur

Registration of Technology Day

Voor de Technology Day dient u zich apart aan te melden.

Lesmateriaal

De uitgebreide informatie komt beschikbaar voor de deelnemer aan de workshop: twee ontwerphandleidingen, een softwaretool met manual en de powerpointsheets.

Constructeursregister

Register-ontwerpers en register-constructeurs ontvangen 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister: 2 KE/PE-punten. Architecten kunnen hun deelname-uren noteren als WAT-uren.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging en indien van toepassing een deelnamefactuur. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. U heeft zich aangemeld, maar bent toch verhinderd? Meldt u dan kosteloof af via info@bouwenmetstaal.nl. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Mic Barendsz of Frank Maatje van Bouwen met Staal.