Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

TC 3 seminar ‘Modellering van staalconstructies bij brand (FSE)’

Benieuwd naar Fire Safety Engineering van staalconstructies, zowel in theorie als in de praktijk? Dan nodigen we je van harte uit om op vrijdag 26 april a.s. naar het gratis seminar Modellering van staalconstructies bij brand (FSE) te komen, georganiseerd door de Technische Commissie Brandveiligheid van Bouwen met Staal in samenwerking met Troned Safety Campus in Enschede.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Datum

vrijdag 26 april 2024

Locatie

Troned Safety Campus, Oude Vliegveldstraat, 7500 BK Enschede

Routebeschrijving

Thema ‘Modellering van staalconstructies bij brand (FSE)’   

In de ochtend betreden Marion Charlier (Arcelor Mittal), Pascal Steenbakkers (Arup), Mark Feijen (I-saac), en Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) het podium om u op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in regelgeving, toepassingen in Nederlandse en buitenlandse projecten, en de praktische onderzoeksresultaten van 'traveling fires'.

Het middagprogramma staat in het teken van praktijkervaringen: een virtuele realiteitservaring in een brandruimte en een rondleiding door de Risk Factory. Daarnaast zijn er interactieve sessies over een nieuwe tool genaamd 'galerijkolom' (Zoë van Gool, Van Wijnen), brandsimulaties (Aiden Qingfeng Xu, TU/e en Witteveen+Bos), een casestudy over instorting (Danny Kroet, Gemeente Enschede en René Schage, Brandweer Twente), en de modellering van constructies in geval van sprinklers (Johan Hoogeweg/Ronald Oldengarm, DGMR).

Doelgroepen architecten, constructeurs, (staal)bouwers, adviseurs brandveiligheid / bouwfysica en medewerkers bouwtoezicht en brandweer. Architecten kunnen de bestede uren noteren als WAT-uren (permanente educatie – Wet op de architectentitel). Constructeurs, opgenomen in het Constructeursregister (als Register-ontwerper of Register-constructeur), ontvangen 2 punten permanente educatie / kenniseenheden (2 PE/KE).

Programma

09.30 Ontvangst met koffie

10.00 Welkom

Bianca Oostdam (dagvoorzitter) (IMd, voorzitter BmS TC3)

10.15 Regelgevingskader modellering staalconstructies bij brand

Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal/Adviesbureau Hamerlinck)

10.30 Traveling fires

Marion Charlier (Arcelor Mittal, projectleider Europese Trafir-project), online

11.00 Pauze

11.25 Praktijkillustratie 2 casussen: Numeriek model voor staalplaat-betonvloeren toegepast op de brandveiligheid bij herbestemming van een watertoren naar woningen

Mark Feijen (i-saac) en FSE-innovaties over de grens Pascal Steenbakkers (Arup).

12.00 Lunch

13.00 Vertrek naar locatie risk factory

.

13.15 Experiences in ‘caroussel’ met drie onderwerpen (groepen):

  • Virtual Reality Experience in een brandruimte
  • Pitch en discussie Modellering galerijkolommen – studie, BmS-tool en casussen door Zoë van Gool (Van Wijnen Engineering) en Fire dynamics simulations in structural stability prediction and building safety assessment, (Aiden) Qingfeng Xu (Witteveen+Bos, PhD-onderzoeker op TU/e)
  • Rondleiding door de Risk factory

14.45 Pauze

15.15 Actuele onderwerpen met discussie

15.15 Casus Kuijpersdijk: kijk van de brandweer en de gemeente op de instorting

René Schage (Brandweer Twente) en Danny Kroet (Gemeente Enschede)

15.45 Modelering FSE van constructies bij sprinkler-/watermistinstallatie

Johan Hoogeweg/Ronald Oldengarm (DGMR)

16.15 Afsluitende borrel met vlammetjes

 

Deelname is gratis na on-line aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de aanmeldbutton rechtsboven op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u van Bouwen met Staal op uw e-mailadres een deelnamebevestiging. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Er is een maximaal aantal deelnemers (50 p.). Na aanmelden ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging.

Organisatie

Technische Commissie Brandveiligheid (TC 3), Bouwen met Staal

Voor nadere inlichtingen: Ralph Hamerlinck (ralph@bouwenmetstaal.nl), tel (088) 353 12 12.