Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Workshop Failnomore

Woensdag 1 juni organiseert de TU Delft de gratis workshop FAILNOMORE over robuustheid van staal en staal-beton constructies. Het merendeel van de lezingen is in het Nederlands. Een aantal lezingen is in het Engels.

« terug naar Workshops

De workshop Failnomore heeft plaatsgevonden.

Doel

Beperking van het risico van voortschrijdende instorting van staal en staal-beton draagconstructies onder buitengewone gebeurtenissen – FAILNOMORE.

Achtergrond

Naar aanleiding van onder andere de voortschrijdende instorting van de Twin Towers in New York worden tegenwoordig hogere eisen gesteld aan constructieve robuustheid van het ontwerp. In dat kader zijn binnen FAILNOMORE voor staal en staal-beton constructies praktische aanbevelingen ontwikkeld voor uitzonderlijke belastingen zoals ontploffingen, branden en aardbevingen. De resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in richtlijnen, handboeken en voorbeelden die zijn vertaald in verschillende talen waaronder het Nederlands. In een groot aantal landen in Europa, waaronder Nederland, worden workshops georganiseerd om deze kennis te verspreiden.

Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van het Research Fund for Coal and Steel (RFCS). De achtergronden bij dit onderzoek zijn te vinden op de Engelstalige pagina van de ECCS (de Europese vereniging van staalconstructiebedrijven). De onderzoeksrapporten komen binnenkort gratis beschikbaar via deze projectpagina. Ook zijn er gedetailleerde rekenvoorbeelden beschikbaar.

Programma Failnomore – woensdag 1 juni 2022

13.00

Inleiding / Introduction (English)

Milan Veljkovic (TU Delft)

13.15

Ontwerpen voor robuustheid voor buitengewone ontwerpsituaties / How to design for robustness under accidental events (English)

Florentia Kavoura (TU Delft)

13.45

Pauze met koffie en thee / Coffee tea break

 

14.15

Ontwerpen tegen geïdentificeerde bedreigingen / Design against identified events (Nederlands)

Hagar El Bamby (TU Delft)

15.15

Ontwerpen tegen niet-geïdentificeerde bedreigingen / Design against unidentified events (Nederlands)

Hagar El Bamby (TU Delft)

15.45

Pauze met koffie en thee

 

16.00

Economisch ontwerp van verbindingen en verificatie met Eurocode 3 / Joint design for economy and verification based on Eurocode 3 (Nederlands)

Frans Bijlaard (TU Delft)

16.30

Uitgewerkte voorbeelden / Worked examples (Nederlands)

Hagar El Bamby (TU Delft)

17.15

Snacks en broodjes bij Stevin lab + rondleiding in het lab / Snacks and sandwiches in the Stevin 2 lab and visit of ongoing experiments (Nederlands/English)

O.l.v. Milan Veljkovic en Hagar El Bambi

Sprekers

Engelstalige en Nederlandstalige sprekers

Bestemd voor

Geïnteresseerden in staal en staal-beton constructies, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

Post-MBO, HBO en WO

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen voor het volgen van deze workshop 1 punt (kenniseenheden) voor het Constructeursregister.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u in de lijst met activiteiten deze workshop aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecontroleerd aan de hand van de presentielijst.

Tijdsduur

Gedeelte van de middag van 13.00 u. tot 17.00 u.

Waar en wanneer

Technische Universiteit Delft
Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, zaal E (lecture hall E)
Stevinweg 1
2628 CN Delft

Woensdag 1 juni 2022

Kosten en studiemateriaal

Deelname is gratis, inclusief de onderzoeksrapporten en handouts van de presentaties. De onderzoeksrapporten komen binnenkort gratis beschikbaar via deze projectpagina. Ook zijn er gedetailleerde rekenvoorbeelden beschikbaar.

Afb. rechts: OV-terminal Arnhem, arch.: UNstudio, foto: Pieter Kers.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich tot en met 27 mei 2022 aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina.

Organisatie

De workshop wordt georganiseerd door de TU Delft in samenwerking met Bouwen met Staal.

Heeft u vragen over de organisatie of aanmelding? Neem dan contact op met Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.