Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

PSFB – Platform Staalframebouw, de introductie

Lancering van het Platform Staalframebouw (PSFB), dinsdagochtend 4 oktober in het AFAS Theater in Leusden.

Lancering van het Platform Staalframebouw (PSFB) • dinsdagochtend 4 oktober • AFAS Theater, Leusden.

Staalframebouw en koudgevormde profielen zijn volwaardige bouwconcepten voor de industriebouw en de renovatie- en herstructureringsmarkt. De laatste is momenteel een zeer levende markt in de woning- en utiliteitsbouw. Bouwconcepten op basis van koudgevormde profielen winnen daarbij terrein om het nieuwbouwwoningentekort snel de das om te doen.

Het Platform Staalframebouw (PSFB), een entiteit binnen de organisatie Bouwen met Staal, gaat daaraan sterk bijdragen. PSFB is het kenniscentrum voor koudgevormd bouwend en -minnend Nederland en de centrale zendmast voor staalframebouw om de praktijk ervan te verbeteren en te verhogen.

De introductie en daarmee de officiële entree van dit gremium, dat zo’n 50 bedrijven en organisaties (ver)bindt, vindt plaats op dinsdagochtend 4 oktober 2022, voorafgaand aan de Staalbouwdag in het AFAS Theater in Leusden.

PROGRAMMA

10:00 • Ontvangst deelnemers met koffie/thee

10:15 • Welkom • Marco Pauw (secretaris PSFB, Bouwen met Staal)

10:20 • Introductie, PSFB – Platform Staalframebouw • Roy van Hoorn (voorzitter PSFB, BAAS Architecten)

10:45 • Voor het oog onzichtbaar • KeesJan Nieuwenhuis (Leebo Intelligente Bouwsystemen)

11:15 • Staalframebouw, voorbij het frame… • Eric Vreedenburgh (Archipelontwerpers)

11:45 • Einde bijeenkomst

12:00 • Lunch op expo Staalbouwdag (foyers AFAS Theater) (zie ‘Toegang’ hieronder).

WANNEER

Dinsdag 4 oktober 2022 (10:00–12:00 uur), voorafgaand aan de Staalbouwdag.

WAAR

Vincent van Goghzaal, AFAS Theater, Inspiratielaan 3, 3833 AV Leusden. Op deze Staalbouwdag-webpagina vindt u praktische informatie voor reizen en parkeren.

VOOR WIE

Iedereen met interesse voor staalframebouw en koudgevormde profielen, architecten, aannemers, constructeurs, profileurs, staalbouwers.

DEELNAME

Deelname is gratis, inclusief lunch op de expo van de Staalbouwdag. Daarna kunt u vanaf 13:00 uur desgewenst de Staalbouwdag bijwonen.

AANMELDEN

Voor deelname aan deze introductiebijeenkomst kunt u zich hier aanmelden (aanmeldingsformulier Staalbouwdag 2022). U heeft dan tevens (gratis) toegang tot de Staalbouwdag, in de middag ná de bijeenkomst. Aanmelden is mogelijk tot en met 28 september a.s.

! Let op: bij ‘Opmerkingen’ in het aanmeldformulier invullen: Platform Staalframebouw.

Na aanmelden ontvangt u van Bouwen met Staal een deelnamebevestiging op uw e-mailadres. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvangt u van AFAS (eveneens op uw e-mailadres) een QR-code. Hiermee heeft u gratis toegang tot de parkeergarage van AFAS en een locker voor het opbergen van jas en andere persoonlijke bezittingen.

AFAS TOUR

Na de introductiebijeenkomst kunt u tijdens de Staalbouwdag meelopen met een rondleiding door het AFAS Experience Center. De gevel van het hoofdkantoor van het complex is gesloten met prefab staalframebouw-elementen met koudgebogen onder- en bovenregels en bekleed met aluminium composiet (Leebo).

De rondleiding start om 15:00 uur. Klik hier voor meer informatie.

! Wilt u deelnemen aan de AFAS Tour, vermeldt bij ‘Opmerkingen’ in het aanmeldingsformulier: ‘Rondleiding’.


Foto's:

Vanaf coil gerolvormd naar profielen voor prefab assemblage (© Leebo).

Polynormwoningen (1950), Eindhoven. Circulair avant la lettre, door een geheel in- en uitschroefbaar of klikbaar systeem. Asbest vervroegde hun pensioen in 2006, waarbij twee exemplaren voor behoud werden hergemonteerd op het TU/e-terrein.

Een van de vele woningen van BAAS Architecten, in staalframebouw.

Alle beklede geveldelen van het Afas Experience Center in Leusden, vooral zichtbaar bij het kantoor (foto's) en theater, zijn opgebouwd uit geprefabriceerde, geïsoleerde spouwbladen met als constructieve basis koudgewalste stalen profielen (staalframebouw). Door de ronding in het gebouw heeft dunne staalplaat een belangrijke rol gespeeld, omdat dit eenvoudig (koud) te walsen is (© Leebo).

Ongekroond juweel uit 2000. Algoritmisch ontwerp penthouse Witte de Withstraat, Rotterdam (© ArchipelOntwerpers).

Nautilus, het tweede luchtgebonden bouwen project, naar ontwerp van ArchipelOntwerpers aan de Dr. Lelykade in de haven van Scheveningen. Boven op het oude pakhuis zijn drie verdiepingen toegevoegd. De staalframebouw optopwoning won de Nationale Staalprijs 2006 in de categorie Woningbouw.

AFAS Experience Center, Leusden. Onderdeel van het complex is het hoofdkantoor van de softwareleverancier, met staalframebouw-gevel (© Jaro van Meerten).