Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nieuwsbrieven

Gratis nieuwsbrieven over architectuur, brandveiligheid en duurzaamheid met staal én over de verenigingsactiviteiten van Bouwen met Staal.

« terug naar Publicaties

Architect + Staal

Architect+Staal inspireert en faciliteert architecten bij keuze en gebruik van staal voor het architectonisch ontwerp van gebouwen. De kwartaaluitgave informeert over nieuwe projecten, en producten en diensten van BmS en andere (bouw)organisaties die bruikbaar zijn bij architectuur in staal. Onderaan de nieuwsbrief kunt u zich aan- of afmelden.
Bekijk de nieuwsbrief

Staal, een brandveilig bouwmateriaal

Deze nieuwsbrief verschijnt elk kwartaal en ondersteunt architecten, constructeurs, brandveiligheidsadviseurs en medewerkers van toetsende instanties bij brandveilige toepassingen van staal in de utiliteits- en woningbouw. Aan bod komen onder meer: brandwerendheidseisen voor constructies, brandveiligheidsconcepten en maatregelen voor het verhogen van de brandwerendheid van staalconstructies. Voor meer brandveiligheidsinformatie: www.brandveiligmetstaal.nl Onderaan de nieuwsbrief kunt u zich aan- of afmelden.
Bekijk de nieuwsbrief

Duurzaamheid + Staal

Duurzaamheid + Staal informeert opdrachtgevers, ontwerpers en adviseurs over de toepassingsmogelijkheden en prestaties van staal als duurzaam bouwmateriaal. De kwartaaluitgave belicht onderwerpen als recycling en hergebruik van staal, energiebesparing, licht bouwen, duurzame bouwconcepten en -projecten, ontwerp- en rekentools, assesment en regelgeving. Voor meer informatie over duurzaamheid en staal: www.duurzaaminstaal.nl.
Onderaan de nieuwsbrief kunt u zich aan- of afmelden.
Bekijk de nieuwsbrief

PFSB Nieuws – Koudgevormde profielen in de bouw

Nieuwsbrief van het Platform Staalframebouw (PFSB) voor leden en andere belangstellenden in het toepassen van koudgevormde profielen in de bouw en infrastructuur. Elke editie brengt belangwekkende trends in de toepassing van koudgevormd staal en het bouwconcept staalframebouw, actuele projecten en recente activiteiten en plannen van het platform. Het PFSB, onderdeel van de organisatie Bouwen met Staal, zet zich in voor (meer) grootschalige en verantwoorde toepassingen van koudgevormde profielen en staalframebouw binnen de Nederlandse bouw, via promotie, voorlichting en kennisoverdracht.
Onderaan de nieuwsbrief kunt u zich aan- of afmelden.
Bekijk de nieuwsbrief

Verenigingsnieuws

Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief die maandelijks alle leden van de vereniging Bouwen met Staal op de hoogte houdt over de ontwikkelingen in de staalbouw en het architectonisch en constructief ontwerpen met staal. Vast onderdeel zijn actuele cursussen, opleidingen, studiedagen en avondsessies en een aankondiging van de inhoud van het vaktijdschrift. Hier kunt u zich aanmelden als lid van de vereniging Bouwen met Staal. Wilt u geen lid worden, maar tóch Verenigingsnieuws ontvangen? Dat kan door in dit formulier uw e-mailadres en naam in te vullen.
Bekijk de nieuwsbrief

Opleidingen

Opleidingen is de nieuwsbrief over de één- of meerjarige staal-opleidingen op MBO-, HBO- en Masterniveau die Bouwen met Staal jaarlijks organiseert, al of niet in samenwerking met de Betonvereniging (onder de vlag BV/BmS). Daarnaast worden nieuwe of vernieuwde cursussen van Bouwen met Staal belicht. Ze behoren tot een breed cursuspakket voor verschillende disciplines binnen de bouw, op het gebied van o.m. bouwfysica, brandveiligheid, constructieve veiligheid, hallenbouw en parametrisch ontwerpen.

Bekijk de nieuwsbrief