Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Avondsessie Voortman Steel Construction, MSc Engineering, Construsoft

Op 6 april organiseert Bouwen met Staal samen met Voortman Steel Construction, MSc Engineering en Construsoft een avondsessie.

 

 

« terug naar Avondsessies

 

The Fabricator

Datum

Donderdag 6 april 2017

Duur

Één middag/avond (van 15.00 uur tot 20.30 uur)

Thema

De Staalbouw van de toekomst; nu al werkelijkheid?

Bestemd voor

Directeuren, hoofden bedrijfsbureau, inkopers, lascoördinatoren en constructeurs van staalconstructiebedrijven. Daarnaast ook interessant voor constructeurs, aannemers, adviseurs en in mindere mate voor architecten

Organisatie

Bouwen met Staal samen met Voortman Steel Construction, MSc Engineering en Construsoft. Contactpersoon: Frank Maatje (Bouwen met Staal), e-mail: frank@bouwenmetstaal.nl.

Inhoud

Deze avondsessie toont de allerlaatste trends op het terrein van Smart Industry in de staalbouw met een demonstratie van de Fabriek van de toekomst. Toonaangevende bedrijven als Construsoft, MSc-engineering en Voortman Steel Construction laten zien hoe zij de ontwikkelingen op het gebied van software en CNC-machines optimaal op elkaar afstemmen om efficiënt een kwaliteitsproduct te maken.

Centraal tijdens deze avondsessie staat de demonstratie van de Fabriek van de toekomst. Daarbij is het ontwerp direct gelinkt aan de productie. Het ontwerp wordt gemaakt in Tekla Structures. Vervolgens controleert IDEA de staalverbindingen volgens de Eurocode. IDEA is een softwarepakket, dat met geavanceerde eindige-elemententechnologie (FEM) verbindingen controleert. In de laatste stap wordt het Tekla-model vertaald naar programma’s die deze Fabriek van de toekomst automatisch aansturen. In het gehele fabricageproces worden vrijwel alle handelingen door CNC-machines uitgevoerd.

Kortom: een evenement dat u niet mag missen! Schrijf u snel in want het aantal deelnemers is beperkt: maximaal 2 personen per bedrijf.

Locatie

Voortman Experience Center
Ozonstraat 6
7463 PK Rijssen

Prijs

Gratis voor alle leden (ook persoonlijke leden) Bouwen met Staal en genodigden van Voortman Steel Group, MSc Engineering en Construsoft.

Programma

14:30 u Ontvangst met koffie
15:00 u Welkom René Hazenberg, Voortman Steel Machinery
15:05 u Inleiding Smart Steel Frank Maatje, Bouwen met Staal
15:30 u Verbindingen ontwerpen met Tekla (presentatie) - Kristiaan Flierman, Construsoft
15:50 u Verbinding uit Tekla doorrekenen met IDEA Connection (presentatie)  - Emiel Peltenburg, MSc Engineering
16:10 u Optimaliseren van het detailleringsproces bij Iv-Consult Wouter Visser, Iv-Consult
16:30 u Pauze
17:00 u The Fabricator | Van ontwerp tot productie (presentatie) - Henk Maassen van den Brink, Voortman Steel Machinery
17:30 u Machinedemo’s
18:30 u Start Buffet
20:30 u Einde programma

Aanmelden

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden voor deze avondsessie is helaas niet meer mogelijk. Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging en indien van toepassing een deelnamefactuur. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst, maximaal 2 deelnemers per bedrijf.

U heeft zich aangemeld, maar bent toch verhinderd? U kunt zich tot uiterlijk 3 april 2017 kosteloos afmelden. Daarna zal Bouwen met Staal een bedrag van € 70,00 (excl. btw) in rekening te brengen.