Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

15 Genomineerden voor 14e Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken

Sinds jaar en dag zet Zinkinfo Benelux zich in voor de brede toepassing van thermisch verzinken voor het langdurig, doeltreffend beschermen van staal en staalconstructies. Daartoe blijkt de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken altijd weer een probaat promotiemiddel. Ook dit jaar heeft de prijs, inmiddels de 14e in successie, weer geresulteerd in een keur aan toepassingen in stalen bouwprojecten, die inspireren om óók over te stappen op thermisch verzinken. Uit 66 inzendingen heeft de vakjury 15 kanshebbers op een prijs geselecteerd.

« terug naar Nieuws

3 april 2023

Ook dit jaar nemen de projecten deel in een van de drie categorieën: Functioneel Verzinken, Esthetisch Verzinken en Duplex (wat staat voor de combinatie van verzinken en coaten). Naast prijzen in deze drie categorieën kan de jury een prijs toekennen aan het project waarin de principes van circulair bouwen op een doeltreffende manier zijn uitgewerkt.

Welke projecten winnen, wordt 16 juni a.s. aan de openbaarheid prijsgegeven. Nu eerst de genomineerden:

Categorie FUNCTIONEEL VERZINKEN

  • Parkeergebouw Zwijsen (Vissers & Roelands architecten & ingenieurs, Voortman Steel Construction, EZ Park).

Categorie ESTHETISCH VERZINKEN

  • Dakserre Agrotopia (Roeselare) (META architectuurbureau & van Bergen Kolpa architecten, © Filip Dujardin).

  • ESP Lab (Delft) (HP Architecten, © Marieke de Lorijn).

Categorie DUPLEXSYSTEMEN

  • Project Huys (Eeklo) (ZOOM Architecten, © Dieter Van Caneghem)

Prijs CIRCULAIR BOUWEN

  • Het Podium (Rotterdam) (MVRDV, © Ossip van Duivenbode).

Alle deelnemende projecten komen ruimschoots aan bod in de gedrukte catalogus, die binnenkort bij de projectpartners op de deurmat belandt. Daarnaast worden de projecten over het voetlicht gebracht op website van Zinkinfo Benelux en in een aanstaande digitale editie van Zinkinfo Magazine.

De jury van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2023 bestaat uit Joran Cormond (Ney & Partners), Marcel Boks (Vrolijk Staal), Bart Cilissen (Achterbosch Architecten) en Geert Bettens (ArcelorMittal), onder voorzitterschap van Bruno Dursin (Believe in Steel).