Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Inzenden StudentenSTAALprijs 2019 geopend

(Aanstaande) afstudeerders bouwkunde en civiele techniek kunnen nu (en tot 15 augustus a.s.) hun afstudeerwerk insturen voor de StudentenSTAALprijs 2019.

« terug naar Nieuws

Deze jaarlijkse prijs van Bouwen met Staal waardeert afstudeerprojecten waarin staal een belangrijke functie vervult. Deelname staat open voor studenten bouwkunde en civiele techniek die onlangs zijn afgestudeerd of dat binnenkort gaan doen aan een universiteit, hogeschool of academie van bouwkunst. Wie de opleidingen Staalconstructeur of Constructief ontwerp van Bouwen met Staal succesvol heeft afgerond, kan ook meedoen.

Deelnemen gebeurt in een van de drie categorieën: Bachelor, Master en Master Architectuur. Daarnaast zijn twee categorie-overstijgende, productgeoriënteerde prijzen beschikbaar: de Van Bentum Prijs voor toepassingen van dunne staalplaat en de Prepainted Metal Trophy (voorheen ECCA-award) voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal.

Naast de StudentenSTAALprijs organiseert Bouwen met Staal de staalSCHOOLprijs, in samenwerking met MBO-scholen. Na geslaagde pilots met het Techniek College Rotterdam in Schiedam en het Koning Willem 1 College in (onder meer) Den Bosch zoekt Bouwen met Staal nu naar MBO-opleidingen bouwkunde die in 2020 ook zo’n prijs voor afstudeerders willen organiseren.

De studentenSTAALprijs 2019 wordt dinsdag 8 oktober a.s. uitgereikt tijdens de Nationale Staalbouwdag in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De winnende en genomineerde afstudeerprojecten worden gepubliceerd in het vakblad Bouwen met Staal.