Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Kroon op jubileum

De Staalfederatie Nederland bestaat dit jaar 100 jaar. Correctie: de Koninklijke Staalfederatie Nederland bestaat dit jaar 100 jaar.

« terug naar Nieuws

Afgelopen zaterdag, tijdens het eeuwfeest voor leden en relaties, werd bekend dat de Staalfederatie Nederland het predicaat ‘Koninklijk’ is verleend. De Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters, was te gast om de vorstelijke boodschap te verkondigen en de oorkonde die behoort bij het predicaat, te overhandigen aan voorzitter Hans Hilbrands. Het predicaat vormt de erkenning van de landelijke betekenis van de Koninklijke Staalfederatie Nederland en haar leden.

Op dit moment telt de Staalfederatie 49 lid-bedrijven. Deze ondernemingen zijn actief in het verhandelen van metalen, waaronder staal in de vorm van profielen, platen, strippen, hoekstaal en buizen. Daarmee bedienen ze onder meer de bouw, grond-, weg- en waterbouw, offshore, de petrochemische industrie en de agrarische sector. Voor de leden verzorgt de Koninklijke Staalfederatie Nederland overkoepelende activiteiten zoals opleidingen, evenementen en juridisch advies. Daarbij wordt ook over de eigen ‘handelsgrenzen’ heen gekeken. Zo heeft de vereniging langdurig ondersteuning geboden aan promotie- en voorlichtingsprojecten van Bouwen met Staal die de toepassing staal in de Nederlandse bouw verder willen brengen.

De Staalfederatie werd op 1 januari 1919 opgericht als ‘De Algemene Vereniging van de IJzerhandel’. Voor het jubileumjaar 2019 heeft de Koninklijke zich tot doel gesteld om samen met de stakeholders de staal- en metaalsector te versterken om zo de economische en politieke uitdagingen te volgen. Hiertoe zijn vijf speerpunten verkozen: Personeel, Logistiek, Financiering, Innovatie en Digitalisering. In de loop van het jaar organiseert de vereniging bijeenkomsten waarin deze thema’s aan bod komen.

De ‘loffelijke bijvoeging’ van Koninklijke aan de organisatienaam heeft tevens geresulteerd in een nieuwe logo.