Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

MaterialDistrict gaat circulair

Een tentoonstelling met ruim 400 materialen van 200 exposanten en een lezingenprogramma met zo’n 60 sprekers. Dat belooft MaterialDistrict Rotterdam, van dinsdag 17 maart tot en met donderdag 19 maart a.s. in Rotterdam Ahoy.

« terug naar Nieuws

MaterialDistrict wil de aanbieders van nieuwe en innovatieve materialen voor ruimtelijke vormgeving koppelen aan de vragers, ofwel de voorschrijvers van materialen in projecten op het gebied van architectuur, interieur, tuin- en landschapsarchitectuur, leisure, expo- en decorbouw en meubel- en interieurbouw. Daartoe worden op de expo zo’n 400 samples van materialen bijeengebracht, om te zien, voelen, ervaren. De materialen worden tentoongesteld binnen de thema’s Energietransitie, Circulariteit en/of Wellbeing.

Die indeling bevestigt waar de MaterialDistrict-organisatie voor deze en komende edities op uit is: circulaire economie. Uiterlijk in 2030 zou het platform nog uitsluitend open moeten zijn voor aanbieders van circulaire materialen en concepten. Om dat streven haalbaar te maken, is de eventorganisatie bereid de portemonnee te trekken. ‘Ook de innovaties van partijen die onvoldoende middelen hebben, moeten zo snel mogelijk hun weg naar ons platform vinden’, liet directeur/eigenaar Jeroen van Oostveen onlangs weten aan de vakbladredactie van Bouwen met Staal voor een nieuwsartikel in de februari-editie.

Om deze bedrijfjes de helpende hand te bieden, is het MaterialDistrict Innovation Fund in het leven geroepen. In dit fonds brengt de organisatie 15% van haar omzet onder. Zo komt budget beschikbaar om bijvoorbeeld start-ups tegemoet te komen in de kosten van deelname aan MaterialDistrict. De ‘subsidie’ kan oplopen tot 75% van de beursdeelnamekosten, met een maximum van € 3.500.

Bovendien kunnen bedrijven die duurzame materiaalinnovaties op hun naam hebben staan, rekenen op extra exposure tijdens MaterialDistrict Rotterdam 2020.