Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Acht districtswinnaars Smart Manufacturing Award 2021

Acht MKB-bedrijven zijn districtswinnaar van de Smart Manufacturing Award 2021. Dat heeft de Koninklijke Metaalunie bekend gemaakt.

« terug naar Nieuws

Acht MKB-bedrijven zijn districtswinnaar van de Smart Manufacturing Award 2021. Dat heeft de Koninklijke Metaalunie bekend gemaakt.

De acht winnende bedrijven zijn:

‘Allemaal goede voorbeelden van mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in het ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst’, luidt het lovende commentaar van Jacco Vonhof. De voorzitter van MKB-Nederland opereert als voorzitter van de jury die alle deelnemende bedrijven tegen het licht heeft gehouden. Uit de acht districtswinnaars volgt één landelijke winnaar van de award. Wanneer en hoe deze winnaar bekend wordt gemaakt, laat Koninklijke Metaalunie nog weten.

De landelijke brancheorganisatie van het MKB Metaal stelt de prijs elk jaar beschikbaar aan bedrijven die binnen de maakindustrie overduidelijk boven het maaiveld uitsteken. Ze zetten bijvoorbeeld moderne productietechnieken in, maken weloverwogen materiaalkeuzes en bezitten zelfsturend en zelflerend vermogen. In de huidige coronacrisis is de onderneming bovendien in staat om nieuwe Smart-technieken en -methoden, behalve voor een beter rendement, óók aan te wenden om adequaat te reageren op de turbulente economische situatie.

In de jury gaat voorzitter Jacco Vonhof vergezeld van Mireille Kaptein (Zakenvrouw 2019 en algemeen directeur van het familiebedrijf Kaptein), Rolf Elling, (hoofdredacteur bij MYbusinessmedia), Paul d’Hond (senior-adviseur productmanagement, Kamer van Koophandel) en Alex Ooms (managing director, Koninklijke Otolift Trapliften). Alex Ooms vertegenwoordigt Otolift als landelijke winnaar van de vorige editie van Smart Manufacturing Award (2019).