Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Andy van den Dobbelsteen: Coördinator Duurzaamheid TU Delft

De TU Delft heeft een nieuwe Coördinator Duurzaamheid: Andy van den Dobbelsteen.

« terug naar Nieuws

Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen is al geruime tijd werkzaam aan de universiteit, sinds april 2009 als hoogleraar Climate Design & Sustainability. Daarnaast is hij nu tevens Coördinator Duurzaamheid TU Delft en voorziet zo in de opvolging van de Coördinator Duurzame Bedrijfsvoering, Gerrit Kahlman die afgelopen november met pensioen is gegaan.

Van den Dobbelsteen is benoemd per 1 januari van dit jaar, voor twee dagen per week en in beginsel voor een termijn van vier jaar. In zijn nieuwe functie gaat hij voor de campus een duurzaamheidsvisie ontwikkelen en bijbehorend programma opzetten. Daarbij is een grote rol weggelegd voor de eerder opgestelde Delft CO2 Roadmap, de Roadmap Circulaire Campus 2030 en een nieuwe vorm van het zogeheten CO2-boekhouden.

Naast zijn vaste werkzaamheden bij de TU Delft is Van den Dobbelsteen onder meer actief als Urban Energy Platform coördinator for Transforming Cities en als lid van de adviesraad van DGBC (Dutch Green Building Council).

Vanwege zijn jarenlange voortrekkersrol in het duurzaamheidsdebat en de manier waarop hij wetenschap en maatschappij weet te verbinden, heeft hij twee jaar geleden de Academic Society Award van het KIVI (Koninklijk Instituut voor Ingenieurs) ontvangen. Vorig jaar werd Energy Slaves, zijn documentairefilm over energiegebruik in de privésfeer, bekroond met een Gouden Reigers. De Gouden Reigers staan te boek als de Hollandse Oscars voor zakelijke, bedrijfs- en webfilms.

  • Foto: © Cock Francken.