Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Bevingbestendig ontwerpen 2.0

Er staan veel nieuwe onderwerpen op het programma van het tweede seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen.

« terug naar Nieuws
Bevingbestendig ontwerpen 2.0

Zo wordt de kerk in Middelstum behandeld en is er aan de oplossingenkant aandacht voor ‘de constructieve dakgoot’. Aan de ingenieurszijde zijn eveneens Fugro en Arup toegevoegd. Daarnaast is er meer aandacht voor de sociaal-maatschappelijke kanten van de door mijnbouw geïnduceerde bevingsproblematiek, met juristen en iemand van de gemeente. Negentienduizend Groningers in negen gemeenten krijgen een ‘aarbevingsenquete’ op de mat, werd gisteren bekend.

Net als de vorige aflevering vindt deze herziene en geactualiseerde editie plaats in ‘stad’ Groningen, op 4 en vrijdag 5 juni.  ‘Eigenlijk is het programma nog beter dan de vorige keer’, aldus iemand van de organisatie.

Meer dan twintig sprekers lichten de achtergronden toe, bieden handreikingen voor de ontwerpsystematiek en tonen constructieve oplossingen voor bestaande bouw en nieuwbouw. De helft van de lezingen is nieuw. De overige sprekers hebben hun methodes en concepten verder uitgewerkt. Daarom is ook voor deelnemers aan de eerste editie deze aflevering de moeite waard. Zij krijgen 50% korting.

Het seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen is met name interessant voor adviesbureaus in de bouw- en geotechniek en voor de afdelingen engineering van bouwbedrijven. Er zijn speciale regelingen voor leden van Youcon en SNS. Sponsoren zijn Bouwselect, fischer, Hilti en Plaxis. Deelnemers krijgen een uitgebreide syllabus met alle presentaties en achtergrondinformatie.

Klik hier voor het programma en om in te schrijven.