Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Constructeurs bekroond

Diederik Veenendaal (Summum Engineering), Lonneke van Haalen (ABT) en Jaco Reusink (Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam) zijn in de prijzen gevallen tijdens de Dag van de Constructeur 2024, 6 juni jl. in Kamerik.

« terug naar Nieuws

17 juni 2024

Diederik Veenendaal (Summum Engineering), Lonneke van Haalen (ABT) en Jaco Reusink (Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam) zijn in de prijzen gevallen tijdens de Dag van de Constructeur 2024, 6 juni jl. in Kamerik.

Diederik Veenendaal, CEO en constructeur bij Summum Engineering, is tijdens het event de prestigieuze titel ‘Constructeur van het Jaar 2024’ toegekend.

De vakjury, dit jaar onder aanvoering van Nico Rabbers (Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam), is vooral getroffen door Diederiks passie voor het constructeursvak en zijn aspiraties op het gebied van duurzaamheid. ‘Zijn duurzame ambities vormen overduidelijk hét uitgangspunt van de positionering in de markt van zijn bureau, met een sterke focus op natuurlijke, biobased en circulaire materialen’, vindt de vakjury, ‘Daarbij past hij op vernieuwende wijze innovatieve technieken toe zoals parametrisch ontwerpen, computational design en 3D-printing.’

Ook draagt Diederik volgens de jury actief bij aan de zichtbaarheid en het belang van het constructeursvak, deelt hij zijn kennis via wetenschappelijke bladen en online platforms en begeleidt hij geregeld stagiaires. ‘We hopen en verwachten dat hij nog lang mensen zal blijven inspireren’.

Constructief Talent 2024

Constructief Talent van het Jaar 2024 is Lonneke van Haalen, constructeur bij ABT.

De vakjury beschouwt haar als de constructeur van de toekomst vanwege haar uitstekende technische vaardigheden, maar ook omwille van haar inspanningen en inbreng op het terrein van duurzaamheid, zowel binnen ABT als daarbuiten. Dat doet ze onder meer door lezingen te geven en deel te nemen aan de commissie Duurzaamheid van VNconstructeurs en de Technische Commissie Duurzaamheid (TC1) van Bouwen met Staal.

Oeuvreprijs 2024

De Oeuvreprijs 2024 gaat naar Jaco Reusink, raadgevend ingenieur bij Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam. Verkeersbruggen vormen de rode draad in Jaco’s lange en rijke loopbaan. Hij heeft gewerkt aan iconische brugprojecten als de Erasmusbrug, de Haringvlietbrug en de HSL-brug bij Moerdijk. Naast (senior) constructief adviseur opereert Jaco ook als projectmanager en is hij thuis in onder meer kwaliteitscontrole, risicomanagement en schade-analyse.

In de ontwikkeling van het vakgebied heeft Jaco zijn aandeel als docent bij opleidingen en cursussen, lid van onderzoeks- en normcommissies en als lid van de toetsingscommissie van het Constructeursregister. ‘Reusink heeft gedurende zijn hele carrière een bijzondere en constante bijdrage geleverd aan ontwerpend en bouwend Nederland’, aldus de jury.