Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Constructieve Veiligheid en Contractvormen vernieuwd

Het KPCV (Kennisportaal Constructieve Veiligheid) presenteert een nieuwe versie van haar publicatie ‘Constructieve Veiligheid en Contractvormen’.

« terug naar Nieuws

13 oktober 2022

Het KPCV (Kennisportaal Constructieve Veiligheid) presenteert een nieuwe versie van haar publicatie ‘Constructieve Veiligheid en Contractvormen’.

De eerste editie van de uitgave dateert van januari 2022 en maakt in tekst en beeld duidelijk waar en hoe de taken en verantwoordelijkheden liggen voor de constructieve veiligheid in geval van een traditioneel contract, Engineering & Build of Design & Build. De publicatie viel een warm onthaal ten deel vanuit de verschillende geledingen van de bouw- en infrasector. Maar er werden ook enkele kritische noten gekraakt en correcties en aanvullingen geopperd.

Zo wezen bedrijven uit de infrasector er op dat processen in die sector toch iets in elkaar steken dan in de B&U. Per procesfase zijn taken anders verdeeld dan de januari 2022-editie voorspiegelt. Weer andere respondenten benadrukken dat per fase van ontwerp en uitvoering één constructeur expliciet de eindverantwoordelijkheid dient te dragen voor de constructieve veiligheid.

De Taakgroep Implementatie van het KPCV heeft alle commentaren op hun merites beoordeeld en verwerkt in een nieuwe, inmiddels vierde versie van ‘Constructieve Veiligheid en Contractvormen’. De herziening is hier kosteloos als PDF te downloaden.