Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hot item

De donderdagen 14, 21 en 28 maart a.s. zijn dé dagen om uw parate kennis van de brandveiligheid van gebouwen met een staal- of staal-betonconstructie te verversen. Want dan organiseert Bouwen met Staal de cursus ‘Brand en brandveiligheid van staal- en staal-betonconstructies’.

« terug naar Nieuws

De middag-/avond cursus trapt af op donderdag 14 maart met een (ver)helder(end) exposé over de verschillende brandveiligheidsconcepten voor gebouwen, de brandveiligheidseisen voor verschillende gebouwtypen en de bijbehorende eisen voor de brandwerendheid van draagconstructies. Logischerwijs gevolgd door tekst en uitleg over de verschillende mogelijkheden om met een staalconstructie aan de brandwerendheidseis te voldoen: van de inzet van brandwerende plaat, -mortel of -coating tot en met het dimensioneren op onbekleed staal.

Dag 2, donderdag 21 maart, staat in het teken van het berekenen van de brandwerendheid van staalconstructies volgens EN 1993-2 en de inzet van Fire Safety Engineering (FSE) in de projectpraktijk. Daarbij gaan demonstraties van rekentools als Ozone (voor het bepalen van de temperatuurontwikkeling bij natuurlijke brand en de thermische respons van de staalconstructie, op basis van EN 1991-1-2) en CaPaFi (berekening van de opwarming van staalconstructiedelen bij branden in parkeergarages, volgens EN 1991-1-2).

De slotdag, donderdag 28 maart, is gereserveerd voor staal-beton. Vaste docent Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsadviseur bij Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) krijgt dan gezelschap van Rob Stark (mede-directeur en constructief ontwerper bij IMd Raadgevende Ingenieurs) om het rekenen aan staal-betonconstructies bij brand volgens EN 1994-1-2 glashelder uit de doeken te doen. Zij tonen daarbij de gebruiksmogelijkheden van de rekentools Potfire (betongevulde buiskolommen), Gligger (geïntegreerde stalen liggers) en MACS+ (staalplaat-betonvloeren met stalen liggers).