Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

David Fernandez Rivas is Ingenieur van het Jaar 2021

De Prins Friso Ingenieursprijs van KIVI is dit jaar toegekend aan David Fernandez Rivas, hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente.

« terug naar Nieuws

De Prins Friso Ingenieursprijs van KIVI is dit jaar toegekend aan David Fernandez Rivas, hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente.

Met zijn team werkt hij aan een methode om zonder naald medicijnen te injecteren. In de nieuwe methode worden druppels geneeskrachtige vloeistof op hoge snelheid dwars door de opperhuid ‘geschoten’, om in het daaronder liggende weefsel af te remmen en tot stilstand te komen. Rivas wint niet alleen de prijs van de vakjury, hij sleept ook de publieksprijs in de wacht. Het is voor het eerst in het zevenjarig bestaan van de Prins Friso Ingenieursprijs dat één kandidaat met beide prijzen aan de haal gaat.

David Fernandez Rivas was één van drie overgebleven kanshebbers op de prijs. De andere twee genomineerden waren Abeje Mersha en Rob Dijcker.

Abeje Mersha leidt het Raak MKB-onderzoeksproject aan de Saxion hogeschool dat dient uit te monden in een autonome securitydrone die op elk gewenst moment is in te zetten bij crisissituaties.

Rob Dijcker is bij Witteveen+Bos de drijvende kracht achter +Circulair Design: de ontwikkeling van een dashboard die ontwerpers ondersteunt bij het bouwkundig en installatietechnisch ontwerpen op basis van hergebruik en recyclebaarheid van materialen.

De winnaar werd vorige week woensdag bekend gemaakt tijdens een webinar in het digitale bijzijn van Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Mabel en Prinses Beatrix

  • Introductievideo’s David Fernandez RivasAbeje MershaRob Dijcker
  • Foto: digitale uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs door KIVI-president Joanne Meyboom (rechts), met op scherm (v.l.n.r.) Prinses Mabel, Prinses Beatrix en Ingenieur van het Jaar, David Fernandez Rivas.