Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

De prijs voor winnaars

Studeer jij vóór 1 september van dit jaar af óf ben je ná 1 september van het vorig jaar al afgestudeerd, dan is deelnemen met je afstudeerwerk aan de StudentenSTAALprijs 2020 een onbetwiste aanrader.

« terug naar Nieuws

Als je wint, strijk je – behalve de ‘eeuwige roem’ – een leuk geldbedrag op. Win je niet, dan heb je nog steeds niet verloren. De winnende én genomineerde afstudeerprojecten krijgen een beschrijving op de website van Bouwen met Staal en in het vakblad Bouwen met Staal dat in een oplage van ruim 5.000 exemplaren naar de bouwprofessionals in Nederland gaat. Bovendien heb je goede kans dat jouw afstudeerwerk ook andere bouwmedia haalt, want Bouwen met Staal houdt de vakpers uiteraard op de hoogte.

Deelname aan de StudentenSTAALprijs 2020 staat open voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan hogescholen, universiteiten, academies van bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur en Constructief ontwerper van Bouwen met Staal. In het afstudeerwerk is een betekenisvolle rol weggelegd voor de toepassing van staal. Het afstudeerwerk kan zijn een architectonisch of constructief ontwerp, maar ook een onderzoek of productontwikkeling. Je project doet mee in een van de drie categorieën: Bachelor, Master en Master Architectuur.

Daarnaast kan je project meedingen naar twee categorieoverstijgende prijzen: de Van Bentum Prijs voor toepassingen van dunne staalplaat en de Prepainted Metal Trophy (ingesteld door ECCA) voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Aan de Prepainted Metal Trophy kunnen zelfs álle studentenprojecten aan álle opleidingen meedoen, niet uitsluitend afstudeerprojecten aan technische universiteiten en hogescholen.

Voor afstudeerders bouwkunde aan MBO-opleidingen organiseert Bouwen met Staal i.s.m. MBO-scholen een aparte staalSCHOOLprijs.

Het inzenden van projecten kan vanaf heden en tot 15 augustus a.s. De deelname-informatie en het inschrijfformulier vind je op www.bouwenmetstaal.nl/evenementen/studentenstaalprijs/

De winnaars van de StudentenSTAALprijs 2020 worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag, dinsdag 13 oktober a.s. Dit evenement vindt dit jaar vanwege de coronacrisis online plaats.

  • Foto: de winnaars StudentenSTAALprijs 2019, geflankeerd door de juryvoorzitter / architect Dick de Gunst (DP6 Architectuurstudio), © Pieter Kers | Beeld.nu.