Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dinsdag 13 oktober: Staalbouwdag Digitaal

Coronacrisis of niet, dit jaar is er ‘gewoon’ een Staalbouwdag. Op dinsdag 13 oktober a.s. en ditmaal digitaal. Dat is natuurlijk anders dan anders, maar toch ook weer niet.

« terug naar Nieuws

Het hoofdprogramma van de dag (de zogeheten Mainstage) is als vanouds: gevarieerd, voor een ieder in de bouw wat wils en met de focus op belangrijke actuele thema’s in de (staal)bouw.

Aan bod komen de gevolgen van de coronacrisis voor de bouw, kwaliteitsborging bouw, constructieve veiligheid en circulair ontwerpen en bouwen. Tot de sprekers behoren Madeline Buijs (sector-econoom Bouw, Economisch Bureau ABN AMRO), Wico Ankersmit (directeur Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland) en Marc Unger (programmadirecteur renovatie Binnenhof, Rijksvastgoedbedrijf, voorzitter bestuur Constructeursregister RC/RO/RT).

Voor het internationale accent zorgt Bart Leclerq, business development director bij Atkins. Hij belicht de laatste bouwkundige ontwikkelingen in Dubai waar, behalve imposante hoogbouw, onlangs het indrukwekkende Museum of the Future is neergezet.

Zoals u om het jaar gewend bent, sluit de Staalbouwdag 2020 af met de bekendmaking van winnaars van de Nationale Staalprijs 2020 en Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020. Met juryvoorzitter en architect Janneke Bierman op het Mainstage-podium en de winnende projectpartners op ongebruikelijke, maar logische locaties in het land. Voor de Nationale Staalprijs zijn 116 projecten ingezonden. Daaruit heeft de jury 15 nominaties geselecteerd.

Naast de Mainstage biedt de Staalbouwdag dit jaar ook weer vakbeurs (maar dan online) en ronde tafel sessies. Tijdens deze sessies, georganiseerd door exposanten en sponsors van de Staalbouwdag 2020, gaan kennis en inzichten over tafel over uiteenlopende aspecten, diensten en producten voor het ontwerpen en bouwen met staal.

Het complete programma van de Staalbouwdag vindt u op www.staalbouwdag.nl

Branchevereniging SNS (Samenwerkende Nederlandse Staalbouw) en softwareleverancier Liemar zijn dit jaar de partners van de Staalbouwdag. Alle sponsors en exposanten vindt u hier.

U kunt de Staalbouwdag Digitaal gratis bezoeken, ná registratie op https://hopin.to/events/staalbouwdag. Klik hier voor toelichting.

  • Foto’s: Museum of the Future (Killa Design, © Dimag). Een projectartikel van de hand van de betrokken constructeur, Buro Happold, is gepubliceerd in het vakblad Bouwen met Staal 275, juni 2020.