Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dutch Open voor civiele masters in staal

De nationale StudentenSTAALprijs heeft er een internationale kompaan bij: de Dutch Open Student STEEL Award.

« terug naar Nieuws

3 maart 2021

De nationale StudentenSTAALprijs heeft er een internationale kompaan bij: de Dutch Open Student STEEL Award.

Al sinds jaar en dag is de StudentenSTAALprijs de jaarlijkse afstudeerprijs van Bouwen met Staal voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan Nederlandse hogescholen, universiteiten en academies van bouwkunst. Wie eind vorig jaar is afgestudeerd of dat vóór augustus van dit jaar gaat doen, kan meedingen naar de StudentenSTAALprijs 2021 met afstudeerwerk waarin staal een sleutelrol vervult.

De Dutch Open Student STEEL Award lijkt 'gewoon' een landgrensoverschrijdende evenknie van de Nederlandse StudentenSTAALprijs, maar dat ligt toch even anders. De Dutch Open is een nieuwe award van de Technische Universiteit Delft en Bouwen met Staal en staat exclusief open voor studenten die op masterniveau afstuderen in civiele techniek aan (technische) universiteiten, in ons land óf daarbuiten. De inschrijving voor de ‘proloog’ van de Dutch Open is inmiddels geopend. Master-civielers die tussen 1 maart 2020 en 28 februari 2021 zijn afgestudeerd, kunnen tot 31 maart a.s. hun afstudeerproject insturen. Dat kan zijn een constructief ontwerp, onderzoek, productontwikkeling of een combinatie daarvan, zolang de pluspunten van staal en mogelijke revenuen voor de staalsector er maar in verdisconteerd zijn.

In lijn met het internationale karakter van de nieuwe award, zijn de leden van de jury afkomstig van alle continenten. Zo heeft bijvoorbeeld Brian Uy (Professor of Structural Engineering and Head of the School of Civil Engineering, University of Sydney, Australia) zitting naast Gang Shi (Professor Steel Structures, Tsinghua University, Beijing, China). Nederland is vertegenwoordigd door Milan Veljkovic (Professor of Steel and Composite Structures, Delft University of Technology), Jan Beckers (Senior Advisor and Strategic Manager in complex steelconstruction projects) en Frank Maatje (Managing Director Dutch Steel Construction Institute 'Bouwen met Staal').

Uit de inzendingen kan de jury een eerste-prijswinnaar en een of meer tweede-prijswinnaars selecteren. De eerste prijs bestaat, behalve internationale erkenning, uit een geldbedrag van 2.500 Euro. Tweede-prijswinnaars wacht (elk) een beloning van 1.250 Euro. Maar eerst kiest de jury zes genomineerden. Deze kanshebbers, desgewenst vergezeld door hun afstudeerbegeleiders, zijn de speciale genodigden van een Dutch Open webinar dat Bouwen met Staal voor 22 april 2021 op de rol heeft staan. Tijdens dit webinar geven ze persoonlijk toelichting op hun afstudeerwerk.