Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Gezocht: Ingenieur van het Jaar 2022

Zoals elk jaar is het KIVI weer op zoek naar gegadigden voor de Ingenieur van het Jaar. Voor de editie 2022 kunt u tot en met 25 november a.s. uw eigen kandidaten opgeven.

« terug naar Nieuws

15 november 2021

Zoals elk jaar is het KIVI weer op zoek naar gegadigden voor de Ingenieur van het Jaar. Voor de editie 2022 kunt u tot en met 25 november a.s. uw eigen kandidaten opgeven.

Het voordragen van uw favoriete ingenieur, waarbij u uzelf uiteraard uitsluit, kan via dit online nominatieformulier. Daarbij omschrijft u in ’t kort waarom juist deze ingenieur de Prins Friso Ingenieursprijs 2022 en de bijbehorende titel Ingenieur van het Jaar 2022 verdient. U schetst het innoverend vermogen en ondernemerschap van uw kandidaat, zijn of haar maatschappelijke impact én de deskundigheid in het vakgebied, vertaald in de capaciteit tot conceptueel denken, analytisch vermogen en technisch vernuft.

Op deze criteria worden de genomineerden nader gewogen door een vakjury, geformeerd uit Toon Buddingh (mijnbouwkundig ingenieur en zelfstandig ondernemer), prof.ir. Karel Luyben (rector magnificus emeritus TU Delft), Roy Crielaard (constructeur, bouwbedrijf Heijmans), Maarten Steinbuch (bijzonder hoogleraar TU Eindhoven) en Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland). Charted civiel ingenieur en onderzoeker, dr. Ahmed Elkadi (afdelingshoofd Energie en ondergrondse infrastructuur Deltares) treedt op als juryvoorzitter.

De prijswinnaar wordt bekend gemaakt tijdens De Dag van de Ingenieur, woensdag 16 maart 2022. Vorig jaar werd de prijs toegekend aan David Fernandez Rivas, hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente. Hij kreeg de prijs onder meer voor onderzoek en ontwikkeling van een methode voor het injecteren van medicijnen zonder inzet van een naald. Vanwege beperkende coronamaatregelen vond de uitreiking toen digitaal plaats, in het koninklijk bijzijn van prinses Beatrix en prinses Mabel (zie foto).