Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Huisman versterkt positie innovatieve kraan

Huisman haalde vorige maand een contract binnen voor de installatie van haar gepatenteerde kraanconcept op nieuwe Maersk subsea support schepen.

« terug naar Nieuws
Huisman versterkt positie innovatieve kraan

Het contract, getekend met COSCO Shipyard (Dalian), behelst de levering van vier 400mt ‘Rope Luffing Knuckle Boom Kranen’ en twee 100mt ‘Knuckle Boom Kranen’. De kranen worden geïnstalleerd op vier nieuwe ‘subsea support’ schepen van Maersk Supply Service, ontworpen door Marin Teknikk. De eerste schepen staan gepland voor levering in het vierde kwartaal van 2016.

Met de order versterkt Huisman haar positie met de gepatenteerde ‘Rope Luffing Knuckle Boom Kraan’ in de markt voor ‘subsea’ kranen. Dit type is speciaal ontworpen voor installatie- en constructiewerkzaamheden in steeds dieper water en onder steeds extremere weersomstandigheden. Door de combinatie van voordelen van een reguliere ‘Rope Luffing Crane’ en een traditionele ‘Knuckle Boom Crane’ leveren deze, met actieve deiningscompensatie uitgeruste, kranen bijzondere prestaties: een laag constructiegewicht, een grote hijshoogte en een grote reikwijdte. Het innovatieve ontwerp, waarin hogesterktestaal wordt toegepast, heeft een aanzienlijk lichtere giek, wat veel voordelen biedt.

Het contract bevat een optionele order voor nog eens twee 400mt ‘Rope Luffing Knuckle Boom Kranen’ . De productie vindt plaats in Nederland, China en Tsjechië. (Bouwen met Staal, 27 januari 2014)