Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Index Staalprijzen BmS gelanceerd

De prijzen van stalen halffabricaten voor de (staal)bouw zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Dat maakt ’t voor staalbouwers, aannemers en andere afnemers best lastig om op de hoogte te blijven van de actuele prijsniveaus, zónder steeds zelf offertes te moeten aanvragen bij verschillende leveranciers. De nieuwe Index Staalprijzen BmS bespaart u de moeite en tijd.

« terug naar Nieuws

20 februari 2024

De prijzen van stalen halffabricaten voor de (staal)bouw zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Dat maakt ’t voor staalbouwers, aannemers en andere afnemers best lastig om op de hoogte te blijven van de actuele prijsniveaus, zónder steeds zelf offertes te moeten aanvragen bij verschillende leveranciers. De Index Staalprijzen BmS bespaart u de moeite en tijd.

Deze nieuwe online tool van SNS en Bouwen met Staal (BmS) biedt u gratis zicht op de ontwikkeling van de prijzen van gangbare profielen, kokers en plaatmateriaal voor het fabriceren en monteren van staalconstructies in Nederland.

Elke week geeft de index een update van de ontwikkeling van het prijsniveau van drie typen stalen halffabricaten: profiel, koker en plaat; alle drie van ‘ruw’ (nog onbehandeld), warmgewalst staal. De fabricaten zijn rechtstreeks aan de klant geleverd (‘af fabriek’) mét DOP (Declaration of Performance) en CE-label.

De prijsniveaus voor de Index Staalprijzen BmS zijn berekend aan de hand van netto-prijzen van inkoop door een staalconstructiebedrijf bij een staalhandelsbedrijf en uitgedrukt in indexcijfers. Hierdoor kunt u wekelijks in één oogopslag zien of en in hoeverre de prijzen zijn gestegen of gedaald ten opzichte van de basisweek. Deze eerste week van registratie is week 31 van 2023.

Met behulp van de indexcijfers kunt u desgewenst zelf de prijsverandering in procenten berekenen. De tool verschaft daartoe enkele rekenvoorbeelden.