Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Inschrijving Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2023 geopend

Zinkinfo Benelux heeft de 14e editie van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken afgetrapt. Tot 31 januari 2023 kunt u uw projecten in thermisch verzinkt staal aanmelden voor deelname.

« terug naar Nieuws

22 november 2022

Zinkinfo Benelux heeft de 14e editie van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken afgetrapt. Tot 31 januari 2023 kunt u uw projecten in thermisch verzinkt staal aanmelden voor deelname. Het BTTV 2023-inschrijfloket staat 24/7 open voor projecten die in 2022, 2021 óf 2020 (vrijwel geheel) zijn afgerond. De deelnemende projecten staan op Luxemburgse, Belgische dan wel Nederlandse bodem.

Ingezonden projecten doen mee in één van de drie categorieën: ‘Functioneel verzinken’, ‘Esthetisch Verzinken’ en ‘Duplex’. In de categorie ‘Functioneel verzinken’ vallen projecten waarbij het (discontinu) thermisch verzinken nagenoeg uitsluitend stoelt op functionele gronden, zoals een optimale corrosiewering en groot onderhoudsgemak. Bij Esthetisch Verzinken wegen – naast de functionele argumenten – ook esthetische eisen en verwachtingen mee, bijvoorbeeld de vanzelfsprekende inpassing van het thermisch verzinkt staal in zijn omgeving. De categorie Duplex is gereserveerd voor gecombineerde toepassingen van verzinken en coaten (natlak of poeder).

Naast de prijs in de deelnamecategorie dingen alle inzendingen mee naar de Circulair Bouwen-prijs. Deze categorie-overstijgende prijs gaat naar het deelnemend project waarin de principes van circulair bouwen (met thermisch verzinkt staal) consequent en voorbeeldig zijn toegepast.

Zoals bij voorgaande edities van de BTTV neemt Zinkinfo Benelux beschrijvingen van alle deelnemende projecten weer op in een gedrukt naslagwerk en op haar website. Het overzicht van inzendingen voor de editie 2021 vindt u hier.