Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Inschrijving StudentenSTAALprijs 2021 geopend

Tot 16 augustus a.s. kunnen afstuderende studenten bouwkunde en civiele techniek weer een gooi doen naar de StudentenSTAALprijs.

« terug naar Nieuws

Met de StudentenSTAALprijs geeft Bouwen met Staal elk jaar blijk van waardering aan studenten die in hun afstudeerwerk een belangrijke rol hebben toebedeeld aan staal. Dat kan zijn staal als materiaal voor de (draag)constructie, maar bijvoorbeeld ook als dak- en gevelbekleding. Beoogde inzenders zijn studenten bouwkunde en civiele techniek aan universiteiten, hogescholen, academies van bouwkunst en de vakopleidingen Staalconstructeur en Constructief ontwerper van Bouwen met Staal.

Deelname aan de StudentenSTAALprijs 2021 staat open voor studenten die dit jaar gaan afstuderen én voor studenten die dat vorig jaar al hebben gedaan maar vorig jaar niet aan de prijs hebben kunnen meedoen. Net als voorgaande jaren doen ze met hun afstudeerproject mee in een van de drie categorieën: Bachelor, Master of Master Architectuur. Master Architectuur is in het leven geroepen om ook architectuurstudenten, die soms wat verder afstaan van het materiaal staal, warm te laten lopen voor de StudentenSTAALprijs.

Het ingeleverde afstudeerwerk kan zijn een architectonisch of constructief ontwerp, een onderzoek, een productontwikkeling/-innovatie óf een combinatie daarvan. Naast relevantie, concept, context en ambitieniveau worden de inzendingen ook aan de tand gevoeld op het gebied van duurzaamheid, zoals mogelijkheden voor hergebruik of recycling en gemak en efficiency in beheer en onderhoud. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury waarin zowel de architectonische als constructieve discipline vertegenwoordigd zijn. De leidsman van de jury heet Dick de Gunst, architect en directeur/partner bij DP6.

Bij de StudentenSTAALprijs horen ook twee aparte, categorie-overstijgende prijzen. De Van-Bentumprijs is voorbehouden aan het afstudeerproject dat zich onderscheidt in de intelligente toepassing van dunne staalplaat. De Prepainted Metal Trophy ligt klaar voor het project dat model staat voor het gebruik van voorgelakt metaal. Bij elk van deze twee speciale prijzen ligt voor de winnaar een geldbedrag van € 350 in het verschiet. De prijzenpot van de StudentenSTAALprijs is gevuld met bedragen van € 500 voor de eerste prijs en € 250 voor een tweede prijs in elk van de drie categorieën.

Dus doe mee en misschien word jij wel een van de winnaars van de StudentenSTAALprijs 2021. Informatie over deelnemen en aanmelden vind je op deze webpagina. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Staalbouwdag in oktober.

  • Foto: winnaars StudentenSTAALprijs 2020 in de studio van de digitale Staalbouwdag 2020.