Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Leer smakelijk

Lekker lunchen en tegelijkertijd je kennis van het brandwerend beschermen van staalconstructies opfrissen. Dat kan donderdagmiddag 5 november a.s. tijdens de digitale Learning Lunch ‘Baanbrekende oplossingen voor brandbescherming van staal’, uitgeserveerd door Infosteel, Bouwen met Staal, Aalterpaint en Buildsoft.

« terug naar Nieuws

Op het kennismenu van het webinar staat een drietal presentaties over het gebruik van brandwerende verven (opschuimende coatings) op staalconstructies van gebouwen.

Kris Vercamer introduceert het nieuwste brandwerende verfproduct van Aalterpaint: Firetex FX6002. Met deze watergedragen brandwerende coating zijn staalconstructies – zowel in als buiten het gebouw – tot 120 minuten brandwerend te maken. Bovendien is de brandwerende verf in een mum van tijd klaar voor z’n beschermende functie dankzij de bijzonder korte droogtijd. Bij een temperatuur van zo’n 15ºC, bijvoorbeeld, is de brandwerende verflaag al 1 uur ná applicatie aan te raken, na 2 uur te verplaatsen (bijvoorbeeld voor transport naar de bouwplaats) en na 1,5 uur overschilderbaar. Na ongeveer 4 uur is de brandwerende verf volledig uitgehard en bestand tegen de elementen.

Dorothée De Pauw bespreekt de module ‘brand’ van Diamonds, de software van Buildsoft voor het berekenen van staal-, beton- en houtconstructies. Met de brandmodule bepaalt u de brandwerendheid (in minuten) van constructiedelen, aan de hand van de standaard-brandkromme (ISO 834) of een andere curve (bijvoorbeeld van natuurlijke brand). Daarbij geeft het programma suggesties voor de benodigde brandwerende bescherming.

Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) schotelt het toetje van de Learning Lunch voor: the new fire book ‘Benelux rules the waves’.

Deelname aan het webinar is gratis. Het programma en de aanmeldoptie vindt u hier.

  • Foto: kantoorgebouw EMA, Amsterdam, in aanbouw (Rijksvastgoedbedrijf Architecten, MVSA architecten, Fokkema en Partners architecten en OKRA landschapsarchitecten, © Dura Vermeer).