Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Logistieke krachtenbundeling

Kloeckner Metals ODS en Reesink Staal kennen elkaar natuurlijk al langer als (groot)handelsondernemingen in stalen halffabricaten en onderdelen voor (onder meer) de bouw. Die verwantschap is nu versterkt via Copiam Logistics: een nieuwe gezamenlijke onderneming voor de distributie van de balk- en stafstaalproducten van beide bedrijven naar klanten.

« terug naar Nieuws

Voor beide bedrijven neemt de nieuwe logistieke dienstverlener sinds 16 november 2020 de leveringen aan klanten in Nederland én België voor rekening. België behoort ook tot het verspreidingsgebied vanwege de nauwe samenwerking tussen Kloeckner Metals ODS en Kloeckner Metals Belgium. Copiam Logistics wordt ingezet om de bestellingen dagelijks te transporteren naar het magazijn in Harelbeke (B.). Hier worden de bestellingen overgeslagen voor het vervoer, eveneens dagelijks, naar de Belgische klanten.

Het verhogen van snelheid en efficiency in het bedienen van de klanten, maar ook bijdragen aan duurzaamheid door mogelijke reductie van transportbewegingen zijn de kerngedachten achter de logistieke krachtenbundeling. André Buiting, algemeen directeur van Reesink Staal: ‘Onze beide bedrijven zoeken actief naar mogelijkheden om onze klanten nóg beter te kunnen bedienen. Met toenemende druk op de staalprijzen bleek een belangrijk gedeeld onderwerp in dat kader het verhogen van de efficiëntie. De meest voor de hand liggende manier was het combineren van onze vrachten balk- en stafstaal op hetzelfde transport. Dat maakt het mogelijk klanten sneller te bedienen, scheelt transportbewegingen en draagt bij aan onze gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen’.

De logistieke samenwerking kent ook aanvullende opties. Raimond Geen, CEO Benelux van Kloeckner Metals ODS, verklaart: ‘Een logische volgende stap was het organiseren van een centrale opslag van materiaal en het centraliseren van de bewerkingsmogelijkheden. Door onze logistieke activiteiten op deze manier te bundelen kunnen onze klanten optimaal profiteren van onze individuele toegevoegde waarde.’ Bovendien smaakt zo’n samenwerking naar meer: ‘Naast deze eerste stappen in het operationele bereik willen we de samenwerking in de toekomst ook op andere gebieden gaan ontwikkelen. Op die manier kunnen we nadere schaalvoordelen realiseren en onze klantdienstverlening verder optimaliseren’, aldus Raimond Geenen.