Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Meer dan honderd bouwmachines online onder de hamer

Nog tot en met Koningsdag (27 april) organiseert Surplex een online veiling van zo’n 120 machines voor de bouw, van gerenommeerde merken als Genie, Haulotte, JCB, Komatsu en Volvo.

« terug naar Nieuws

25 april 2023

Nog tot en met Koningsdag (27 april) organiseert Surplex een online veiling van zo’n 120 machines voor de bouw, van gerenommeerde merken als Genie, Haulotte, JCB, Komatsu en Volvo.

Tijdens de meerdaagse verzamelveiling biedt Surplex een breed scala aan bouwmachines aan. Een greep uit het assortiment: mini-graafmachines, wielgraafmachines, kiepwagens, bestelwagens, vrachtwagens, betonmengwagens, schroefcompenssoren, een dozijn dieselelektrische generatoren voor het mobiel opwekken van energie én meer dan 30 verschillende hefplateaus, van schaarliften tot telescopische- en giekhefplateaus.

Surplex heeft alle machines gestald in haar centrale opslag in Hormilla, La Rioja in Spanje. Daar kunnen geïnteresseerden desgewenst hun potentiële aanwinst bezichtigen. De aangeboden machines zijn zeker niet alleen de restanten van bedrijfsfaillissementen, verzekert Surplex-projectmanager Emilio Sobrado. ‘Steeds meer bedrijven hebben andere redenen om bewust voor deze verkoopmethode te kiezen. Veel opdrachtgevers reorganiseren op dit moment. Met name bij productie-omvormingen worden vaak slechts enkele machines afgeschreven – in tegenstelling tot bij een volledige bedrijfssluiting. Wij verzamelen ze en bieden ze aan in een grote verzamel-veiling. Hierdoor is het aanbod breed en hoogwaardig.’

Naast de diversiteit en kwaliteit van het aanbod is ook de variabele commissie een stimulans om een bod uit te brengen. In plaats van een vast percentage is de commissie gebaseerd op de hamerprijs. Bij bedragen tot 10.000 euro bedraagt de commissie 15%, van 10.001 tot en met 25.000 euro wordt 8% gerekend. Ligt de hamerprijs boven de € 25.000, dan is de commissie slechts 5 procent. Dat kan vooral voordelig uitpakken bij de grote, duurdere machines. O ja, u dient uw aankoop wel zelf op te halen in Spanje.