Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Metaaltalenten in de prijzen

Tijdens de jongstleden Metaal Dagen in Den Bosch is Nikki van der Zouw uitgeroepen tot Vakvrouw Metaal van 2021. Haar mannelijke vakgenoot Robin Segers gaat ervandoor met de Jong Metaal Award.

« terug naar Nieuws

1 oktober 2021

Tijdens de jongstleden Metaal Dagen in Den Bosch is Nikki van der Zouw uitgeroepen tot Vakvrouw Metaal van 2021. Haar mannelijke vakgenoot Robin Segers gaat ervandoor met de Jong Metaal Award.

Nikki van der Zouw krijgt de Vakvrouw Metaal Award voor haar voorbeeldige vorderingen bij ZME Fijnmechanisch Atelier in Vleuten. De twee oprichters van het bedrijf zijn weliswaar nog wel op de werk- of kantoorvloer te vinden, maar als algemeen directeur heeft Nikki hen in zakelijk opzicht inmiddels volledig ontlast. Slechts bijgestaan door een handjevol andere medewerkers runt Nikki een elftal CNC-machines op het gebied van draaien, langdraaien en multitasking. Op dit moment bekwaamt ze zich bij ZME in het langdraaien van precisiedelen.

De Metaal Dagen-organisatie heeft de Vakvrouw Metaal Award in het leven geroepen als waardering van talentvolle jonge vrouwen die volgens hun collega’s, leidinggevenden en klanten hun sporen in het metaalvak al hebben verdiend en zich naar verwachting nog verder positief gaan ontwikkelen. Niet alleen technici komen in aanmerking voor de award, ook bijvoorbeeld getalenteerde managers maken kans. Voorwaarde is wel dat de kandidaat minimaal twee jaar in de sector actief is.

Datzelfde geldt voor de Jong Metaal Award, met dít verschil dat deze prijs genderneutraal is. Dit jaar gaat de Jong Metaal Award naar Robin Segers die de afgelopen twee jaar bij Stinis Lifting Equipment in Krimpen aan den IJssel de invoering heeft aangestuurd van het zogeheten Shop Floor Control. Hierbij hebben de traditionele processen op de werkvloer, met papieren productietekeningen en dossiers plaatsgemaakt voor de moderne digitale variant met computers, software en beeldschermen. Met een positieve instelling, open houding en gezonde energie heeft Robin binnen de onderneming het benodigde draagvlak en de welwillende medewerking weten te werven om de toch ingrijpende transitie binnen het bedrijf op een vanzelfsprekende wijze te laten verlopen.

  • Foto: De Nederlandse Metaal Dagen.