Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nieuw: Hallen

‘Hallen’. Deze titel dekt de lading van het (studie)boek dat zojuist bij Bouwen met Staal is verschenen. De nieuwe publicatie bedient HBO- en TU-studenten bouwkunde en civiele techniek, maar ook de constructeur in de beroepspraktijk met 280 pagina’s over de kenmerken en constructiesystemen van (stalen) hallen en het constructief ontwerpen van éénbeukige geschoorde hallen volgens de Eurocode 3.

« terug naar Nieuws

Het boek opent met een toelichting op de algemene aspecten en aandachtspunten bij het ontwerpen van (stalen) hallen, waaronder typologie en gebruiksfuncties, contractvorming, bouwproces, bouwkosten en duurzaamheid. Vanaf hoofdstuk 2 steekt de publicatie van wal met uitvoerige en tegelijkertijd praktische uiteenzettingen over onder meer dak- en gevelsystemen voor hallen, stabiliteit, constructiesystemen, brandveiligheid en kraanbanen in industriële hallen.

Slothoofdstuk 7 is geheel gewijd aan het constructief ontwerpen van een éénbeukige geschoorde hal, van voorontwerp naar bestek. De opeenvolgende stappen in het constructief ontwerpen worden gedetailleerd uit de doeken gedaan: van vooronderzoek en ontwerpuitgangspunten tot en met het opzetten en detailleren van de draagconstructie, dakconstructie en stabiliteitsvoorzieningen.

Hallen is de bundeling van tekstuele bijdragen van Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo van Odenhoven), Jan Roosendaal (ASK Romein), Bert Snijder (Faculteit Bouwkunde, TU Eindhoven) en een viertal medewerkers van Bouwen met Staal: Mic Barendsz, Cor van Eldik, Ralph Hamerlinck en Jan-Pieter den Hollander. Inhoudelijke adviezen zijn aangereikt door het Marktteam Hallen van Bouwen met Staal en ASK Romein. Dit staalconstructiebedrijf heeft tevens de (onmisbare) financiële ondersteuning geboden.

Het nieuwe boek is inmiddels de achtste uitgave in de serie studieboeken van Bouwen met Staal, geënt op de Eurocodes. De zeven eerdere delen heten: Staal-beton, Brand, Krachtswerking, Verbinden, Knopen, Staalprofielen én GTS 2013 (Grafieken en tabellen voor staal en staalconstructies voor gebouwen).

  • Bedrijfsleden van Bouwen met Staal halen het nieuwe boek in huis halen voor € 119,50 (per exemplaar, incl. btw en verzendkosten). De normale prijs bedraagt € 134,50. Info, inhoudsopgave en bestellen.