Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nieuw: Metaal Nederland

VNMI (Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie) en AVNeG (Algemene Vereniging van Nederlandse Gieterijen) hebben hun krachten gebundeld in Metaal Nederland.

« terug naar Nieuws

1 juni 2021

VNMI (Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie) en AVNeG (Algemene Vereniging van Nederlandse Gieterijen) hebben hun krachten gebundeld in Metaal Nederland.

Vanuit één nieuwe organisatie gaan zij werken aan de (maatschappelijke) uitdagingen op het vlak van technologische innovatie, circulaire economie, milieu en klimaat en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Metaal Nederland krijgt daarbij actieve ondersteuning van FME, de ondernemingsorganisatie voor de technologische industrie.

Metaal Nederland verenigt gieterijen en ondernemingen die uit metaalertsen zuivere metalen produceren. Ook bedrijven die metalen omsmelten en opwerken voor hergebruik en bedrijven, zoals walserijen en verzinkerijen, die de ‘eerste’ bewerkingen van metalen verzorgen, zijn bij de nieuwe organisatie aangesloten. Al met al vertegenwoordigt Metaal Nederland ruim 80 procent van de bedrijven in de metallurgische industrie en de grootste gieterijen in ons land. Dit collectief is binnen Nederland goed voor meer dan 50.000 directe of indirecte voltijdsbanen en een export ter waarde van 6 miljard euro.

‘Door de krachten te bundelen, stellen we onze bedrijven in staat om gebruik te maken van elkaars netwerk en expertise’, aldus Hans van den Berg, voorzitter Metaal Nederland. Behalve nationaal is Metaal Nederland ook uit op samenwerking op Europees niveau. Daarom heeft de organisatie zich verbonden aan twee koepels binnen de Europese Unie: Eurometaux voor non-ferro en CAEF voor de gieterijen in de EU.