Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Persoonlijk

Bij diverse organisaties in of voor de vaderlandse bouwsector hebben zich recentelijk, op strategische posities, wisselingen van de wacht voorgedaan. En weer bij andere, staan dergelijke mutaties op stapel.

« terug naar Nieuws

Zo is Mark Helder vanaf 1 januari volgend jaar de voorzitter van de Koninklijke Metaalunie. Hij volgt dan Fried Kaanen op, die de functie sinds 2014 vervulde. Mark Helder is een ervaren ondernemer uit de maakindustrie. Hij was onder meer actief bij Rolan Robotics en jarenlang eigenaar en CEO van HGG International. Momenteel opereert Helder nog als voorzitter van Tetrix Bedrijfsopleidingen.

De nieuwe president van KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs) heet Jacolien Eijer. Ze is eind juni benoemd tot ‘aanvoerder en vertegenwoordiger’ van het bestuur van de branchevereniging van ingenieurs-adviesbureaus, voor een termijn van drie jaar. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Joanne Meyboom. Sinds 2015 was Eijer al als directeur aan het KIVI verbonden. Dit ambt wordt momenteel bekleed door Miguel Delcour.

De nationale brancheorganisatie voor de metalen gevelbouw, VMRG, is verheugd met de komst van Henk Zoontjes als directeur. Zoontjes was al werkzaam bij verschillende bedrijven binnen de branche, in verschillende functies. Zijn nieuwe rol bij de VMRG vervult hij sinds 1 oktober van dit jaar.

Focco Vijselaar treedt op 1 januari 2023 aan als algemeen directeur van VNO-NCW en van de werkorganisatie die de landelijke ondernemersvereniging voert samen met MKB-Nederland. Vijselaar is nu nog Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Tot zijn vroegere werkkringen behoren De Nederlandsche Bank en de ECB. Hij is de opvolger van Cees Oudshoorn die de directiefunctie meer dan 22 jaar vervulde. In de hoedanigheid van strategisch adviseur blijft Oudshoorn direct betrokken bij VNO-NCW. • Foto: VNO-NCW / Rijksoverheid – Jeroen Poortvliet.

In de Executive Board van Royal HaskoningDHV hebben Erik Oostwegel (CEO) en Jasper de Wit (CFO) gezelschap gekregen van Marije Hulshof. Hulshof was al sinds 2012 werkzaam bij het advies- en ingenieursbureau, waarvan de laatste zes jaren als Global Director Industry & Buildings. Haar aanstelling tot Executive Board Member is per 19 juli 2022.  • Foto: Janita Sassen.

De faculteit Bouwkunde van de TU Delft heeft haar ontwerphoogleraar Landschapsarchitectuur in Adriaan Geuze. Geuze, breed bekend als oprichter van West8, is al bijzonder hoogleraar landschapsarchitectuur aan de Wageningen University. Van 1994 tot 2007 was hij ook gastdocent aan de Harvard University. Voor de TU Delft was hij al eerder actief als bijzonder hoogleraar woningbouw. Begin vorige maand ontving Geuze de prestigieuze Sir Geoffrey Jellicoe Award. Met deze prijs spreekt IFLA, de internationale federatie van landschapsarchitecten, haar waardering uit voor het oeuvre van Geuze, dat meer dan 200 projecten omvat in ruim 60 landen. • Foto: Maaike Engels.