Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Rolf Heddrich (1955–2023)

Dr.ing. Rolf Heddrich, marketingdirecteur van bauforumstahl e.V, is afgelopen dinsdag 22 augustus na een lang ziekbed overleden in zijn woonplaats Bielefeld. Hij werd 67 jaar.

« terug naar Nieuws

4 september 2023

Dr.ing. Rolf Heddrich, directeur bij bauforumstahl e.V, is afgelopen dinsdag 22 augustus na een lang ziekbed overleden in zijn woonplaats Bielefeld. Hij werd 67 jaar.

Rolf Heddrich (1955) studeerde in 1982 af in civiele techniek aan de Technische Universiteit van Darmstadt. Acht jaar later behaalde hij aan dezelfde onderwijsinstelling zijn doctoraat in engineering.

Na drie jaar actief te zijn geweest als onderzoeksassistent, verruilde Heddrich het onderwijsveld voor de bouwindustrie. Binnen deze sector was hij werkzaam als bouwkundig ingenieur, projectmanager en afdelingshoofd. Vanaf 1992 was in de hoedanigheid van algemeen directeur bij verschillende bedrijven verantwoordelijk voor diverse beleidsterreinen. ’t Langst was hij leidsman van de Goldbeck Group, van 2001–2018.

In 2019 volgde de aanstelling tot directeur marketing en woordvoerder van de Raad van Bestuur bij bauforumstahl e.V. in Düsseldorf. Namens deze landelijke kennisorganisatie voor de toepassing van staal in de bouw, te zien als de Duitse evenknie van het Nederlandse Bouwen met Staal, had Heddrich ook zitting in adviesraden en commissies.

Dipl.-Ing. Gregor Machura, algemeen directeur bij bauforumstahl, neemt de taken van woordvoerder van de Raad van Bestuur tijdelijk op zich. Bauforumstahl beraadt zich momenteel nog over de definitieve invulling van de woordvoerders- en directeursfunctie.