Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Staalbouwdag 2022

De 2022-editie van het (inter)nationale kennis- en netwerkevent voor de (staal)bouw heeft een datum én een nieuwe locatie.

« terug naar Nieuws

De 2022-editie van het (inter)nationale kennis- en netwerkevent voor de (staal)bouw heeft een datum én een nieuwe locatie.

De Staalbouwdag valt dit jaar samen met Dierendag: dinsdag 4 oktober a.s. Extra stimulans voor Bouwen met Staal om het evenement ook dit jaar een beregoed programma mee te geven. Hoe ’t programma er precies uitziet, maakt de organisator (traditiegetrouw) in de zomermaanden bekend. Maar reken in elk geval op een vakbeurs met (als vanouds) zo’n 50 productpresentaties van bedrijven en organisaties in óf voor de staalbouw en (terug van twee coronajaartjes weggeweest) een Hackathon voor teams van jongere architecten en constructeurs.

Het kenniscongres staat ditmaal vooral in het teken van het Bouwakkoord Staal dat woensdag 10 maart a.s. de lancering beleeft en de daarin vastgelegde, verdere verduurzaming van het gebruik van staal in de bouw en infrastructuur. En, zoals gebruikelijk in de even kalenderjaren, sluit het congres af met de presentatie van inzendingen en genomineerden én de bekendmaking van de winnaars van de Nationale Staalprijs 2022. Voor deze prijs kunt u nog steeds uw projecten inschrijven.

Wat vaste bezoekers inmiddels weten, de Staalbouwdag blijft nooit lang op één plek hangen. Na enkele jaren in Amsterdam strijkt het evenement dit jaar neer in het AFAS Experience Center in Leusden. Daarbij biedt de dome van het complex, met grote theaterzaal en omringende foyers, op 4 oktober onderkomen aan het congres en de expo van de Staalbouwdag.

Een bezoek aan de Staalbouwdag is ook dit jaar gratis. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 juli.

  • Foto’s: theater AFAS Experience Center, Leusden (Steef van der Veldt/ Just Architects, Pieters Bouwtechniek, Buiting Staalbouw, Octatube, © AFAS Software). Een driedelig artikel over het project verscheen in de nieuwsbrief Architect+Staal, april 2021.