Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Staalbouwdag 2024: registreer voor gratis bezoek

Vanaf vandaag (1 juli) kunt u zich aanmelden voor het kosteloze toegang tot de Staalbouwdag 2024, dinsdag 15 oktober a.s. in het AFAS Theater in Leusden.

« terug naar Nieuws

1 juli 2024

Vanaf vandaag (1 juli) kunt u zich aanmelden voor het kosteloze toegang tot de Staalbouwdag 2024, dinsdag 15 oktober a.s. in het AFAS Theater in Leusden.

De Staalbouwdag is het jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor alle professionals en belangstellenden in het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen met staal. Ook dit jaar geeft de Staalbouwdag u zicht en inzicht in belangrijke ontwikkelingen en trends in en voor het toepassen van staal in de bouw en infrastructuur.

Daartoe heeft organisator Bouwen met Staal een gevarieerd, dagvullend programma voor u in petto. Naast het plenaire congres in de grote theaterzaal staan onder meer breakoutsessies op stapel rond architectuur en construeren, de sessie Licht voor minder van het Platform Staalframebouw, de interactieve Hackathon@Staalbouwdag 2024 en de vakbeurs, waar u uw licht kunt opsteken bij de nieuwste producten en diensten van zo’n 60 bedrijven en instellingen én in een genoeglijke setting uw laatste ervaringen kunt delen met bekende en nog onbekende relaties.

Het congres telt ditmaal een tweetal subthema’s: vernieuwing & renovatie bestaande stalen bruggen, en duurzaamheid. Onder de duurzaamheidsnoemer krijgt u van Cor van Dijken (Building for Good en koploper Bouwakkoord Staal) een update van het ketendoorbraakproject ‘De ontwikkeling van een circulair ecosysteem voor staal in de bouw’, belicht Erik Vegter (M2i) het nationaal programma Groeien met Groen Staal en praat Jelger Arnoldussen (EIB) u bij over de MPG, MilieuPrestatie Gebouwen.

Na Walter Spangenberg (ABT, 2022) en George Henckens (Aronsohn, 2023) is de oeuvrelezing dit jaar vergeven aan Jaco Reusink (Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam). Aan de hand van referentieprojecten uit zijn portfolio ontvouwt Jaco zijn ontwerpfilosofie, inzichten en ervaringen. En hij kijkt vooral vooruit: wat gebeurt er nu al en wat is nog meer nodig om het Nederlandse verkeersbruggenlandschap toekomstbestendig te maken?

Het congresprogramma is compleet met de bekendmaking van de winnaars van de StudentenSTAALprijs 2024 en de Nationale Staalprijs 2024.

Aanmelden

Voor gratis entree tot de Staalbouwdag kunt u zich aanmelden via de registratiewebsite registratie.staalbouwdag.nl. Na aanmelden ontvangt u op uw e-mailadres een bevestiging met QR-code. Neem deze e-mailbevestiging (geprint of op uw telefoon) mee naar de Staalbouwdag. Bij de entreebalie wordt de code gescand en ontvangt u uw deelnemersbadge. Bij uw gratis bezoek zijn inbegrepen: lunch, koffie/thee, borrel en een exemplaar van de oktober-editie van het vakblad Bouwen met Staal, de catalogus met alle inzendingen voor de Nationale Staalprijs 2024.