Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Theo Henrar nieuwe voorzitter FME

FME, de landelijke organisatie voor ondernemers in de technologische industrie, heeft een nieuwe voorzitter. Theo Henrar neemt 17 juni a.s. het stokje over de huidige leidsvrouw, Ineke Dezentjé Hamming.

« terug naar Nieuws

1 maart 2021

FME, de landelijke organisatie voor ondernemers in de technologische industrie, heeft een nieuwe voorzitter. Theo Henrar neemt 17 juni a.s. het stokje over de huidige leidsvrouw, Ineke Dezentjé Hamming.

Vooralsnog is Theo Henrar vooral bekend van Tata Steel in IJmuiden. Ruim 30 jaar was hij werkzaam bij het staalconcern aan zee en maakte er alle drie naamvoeringen mee: Koninklijke Hoogovens, Corus en tot op heden Tata Steel Nederland. Sinds 2008 was hij de directievoorzitter van de Nederlandse tak van het Indiase Tata Steel. Eind mei vorig jaar trad hij uit deze functie terug, om nog tot het eind van dat jaar als adviseur aan te blijven.

Henrar stond altijd pal voor de positie van de productiefaciliteiten in IJmuiden, de werkgelegenheid, innovaties en een duurzame toekomst van de Nederlandse vestiging. Mede daarom is de voorzitter van de FME-selectiecommissie, Peter Wennink, content met de keuze: ‘Theo Henrar heeft in zijn diverse rollen bij Tata Steel de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven. Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats’. Bovendien ‘kent hij de industriële keten op zijn duimpje.’

‘Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière’, reageert Theo op de aanstelling. ‘De FME-lidbedrijven vormen samen een ecosysteem; de grote industrie en de midden- en kleine industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die symbiose dragen zij samen bij aan het Nederlandse verdienvermogen. Ik kijk er enorm naar uit om straks verder te gaan met hen te verbinden en ze te ondersteunen bij het ondernemen’.

Naast kersverse FME-voorzitter is Theo Henrar voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zeehaven IJmuiden en voorzitter van de Raad van Toezicht de zorg-/onderwijsinstelling Heliomare.