Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Vakantietips

U bent toe aan het zomerreces, maar wilt wel voeling houden met metaal? Een paar zonnige tips voor een doeltreffende vakantiebesteding:

« terug naar Nieuws

Warm aanbevolen is bijvoorbeeld deelname aan een van de Desktop Metal zomerseminars van Layertec in Zaltbommel. Het seminar wordt gehouden in het Layertec-kantoor, Hogeweg 133, op maandag 29 juli, donderdag 29 augustus en donderdag 26 september. Tijdens elke sessie komen belangrijke bestanddelen van het 3D-printen met metalen over de bühne: de techniek van het 3D-printen, geschikte metalen, mogelijkheden, pluspunten en verschillende toepassingen, veiligheid, doorlooptijden en rendement. Ook worden de ontwikkelingen uitgediept rondom Design for Additive Manufacturing, zoals Desktop Metal Live Parts. Het aantal plaatsen per seminar is beperkt, schrijf daarom snel in via info.layertec.nlh

Een aanrader voor een bezoek mét kids is de Zomer Maakfabriek in Museum Joure. In de Zomer Maakfabriek worden kinderen (tot zo’n 14 jaar) spelenderwijs vertrouwd gemaakt met de bewerkings- en verwerkingsopties van metalen. Deurkrukken, theekannen, bestek, sieraden, bloempotten, machines, verpakkingen; in de Maakfabriek mogen ze van alles maken van metaal. Daarbij kunnen ze technieken uitproberen als modelleren, solderen en ponsen; uiteraard onder deskundige begeleiding. De fabriek is open op de woensdagmiddagen 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Per middag wordt gewerkt met twee groepen van ongeveer tien kinderen. Om zeker te zijn van een plek, kunt u zich aanmelden via www.museumjoure.nl. Is een groep op de dag van uw bezoek nog niet vol, dan volstaat opgave bij de museumbalie. De deelnameprijs voor kinderen bedraagt € 5,00 (entree + materiaalvergoeding). Ouders betalen de vaste toegangsprijs van € 7,50.

  • Foto’s: Urbansandindians, Heijcon (3D-printen) en Museum Joure (Maakfabriek).