Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Voortman Steel Construction Holding in Britse handen

Voortman Steel Construction Holding, een van de twee divisies van Voortman Steel Group, wordt overgenomen door het Britse staalbedrijf Severfield. De overname is naar verwachting op 3 april a.s. formeel en is dan met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar effectief.

« terug naar Nieuws

22 maart 2023

Voortman Steel Construction Holding, een van de twee divisies van Voortman Steel Group, wordt overgenomen door het Britse staalbedrijf Severfield. De overname is naar verwachting op 3 april a.s. formeel en is dan met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar effectief.

Voortman Steel Group bestaat uit meerdere bedrijven, verdeeld over twee divisies. Een van de twee is Voortman Steel Machinery Holding, gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor de staal- en plaatverwerkende industrie wereldwijd.

De andere divisie is onderwerp van overname: Voortman Steel Construction Holding. Onder deze holding valt Voortman Steel Construction in Rijssen, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen met staalconstructies en het leveren van dak- en gevelbeplating aan de utiliteitsbouw, industiebouw en de energiesector. In Maassluis is de nevenvestiging te vinden: Voortman De Haven. Het derde onderdeel van de holding heet Voortman Design & Build dat zich in de rol van hoofdaannemer toelegt op turn-key huisvesting voor een diversiteit aan bedrijven.

Net als de evenknie in machinebouw heeft Voortman Steel Construction Holding de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Om die groei en de continuïteit van de divisie te borgen, heeft Mark Voortman, CEO van Voortman Steel Group, besloten de Steel Construction Holding te verkopen aan Severfield.

‘Het is een partij met een langetermijnvisie die staat te popelen om het bedrijf verder te brengen. Severfield wil inzetten op continuïteit en verantwoorde groei. In de afgelopen jaren heeft Severfield dit ook laten zien. Door zowel autonome groei als eerdere acquisities hebben ze een mooie stabiele basis gebouwd. Continuïteit was voor mij doorslaggevend’, aldus Voortman. ‘Ik ben er namelijk van overtuigd dat er volop kansen liggen om de organisatie verder uit te bouwen. Dankzij deze overname krijgen alle bedrijven de aandacht die ze verdienen.’

Aanstaand eigenaar Severfield bezit in het Verenigd Koninkrijk een zestal fabrieken, gezamenlijk goed voor een jaarproductie van zo’n 150.000 ton staal en een jaarlijkse omzet van 450 miljoen euro. Er werken in totaal circa 1.700 mensen. Buiten het VK beschikt de onderneming nog over een joint-venture in India waar eveneens 150.000 ton staal per jaar wordt vervaardigd.

Enkele jaren geleden heeft Severfield al voet aan wal gezet in Nederland. In Zevenbergen is een verkoop- en projectenkantoor operationeel. De incorporatie van Voortman Steel Construction Holding biedt Severfield perspectief op verdere doorgroei in Europa. Voor het personeel bij de Nederlandse divisie heeft de overname geen consequenties, zo laten beide partijen weten.

  • Foto: Voortman Steel Construction (Rijssen).