Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Wereldstaalproductie weer iets toegenomen

In september van dit jaar is de productie van staal wereldwijd met 2,9 procent gestegen, ten opzichte van september vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de World Steel Association (worldsteel), aangeleverd door 64 aangesloten landen.

« terug naar Nieuws

Daarmee is de maandproductie gestegen tot 156,4 miljoen ton en zet de stijgende trend, ingezet in augustus, door. Over die maand bracht worldsteel al een plusje van 0,6 procent naar buiten. Net als in augustus is de productie in september in de meeste landen wel gedaald. Noord-Amerika laat de grootste afname noteren: 23,7 procent. Verantwoordelijk voor de stijging zijn de niet-EU landen in Europa en Azië en Zuid-Amerika, met een groei van respectievelijk 14,2, 7,4 en 0,9 procent.

In de 28 landen van de Europese Unie is de staalproductie met gemiddeld 14,0 procent afgenomen. In Kroatië blijkt de teruggang het grootst: –100 procent. Nederland ziet de productie met 3,1 procent teruggelopen, naar 384.000 ton. Over de eerste drie kwartalen van 2020 komt ons land uit op 4,4 miljoen ton. Dat is 12,1 procent minder dan over de eerste negen maanden van 2019.