Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Zeven kandidaten voor NRP Gulden Feniks

De NRP Gulden Feniks, de jaarlijkse prijs voor Nederlandse projecten in renovatie, transformatie en gebieds(her)ontwikkeling, telt dit jaar zeven genomineerden. U herkent er vast wel één of twee.

« terug naar Nieuws

Tot de bekenden behoort het Rotterdamse project Fenix I (foto links). Hierbij heeft de voormalige havenloods zelf een herbestemming heeft gekregen en is bovendien gepromoveerd tot ‘onderbouw’ van een volwassen appartementengebouw, gedragen door een stalen tafel die de authentieke hal in zijn oorspronkelijke waarde laat. Onlangs nog werd het transformatieproject, onder aanvoering van Mei Architects and planners, bekroond met een Nationale Staalprijs 2020 in de categorie Woningbouw.

Een ander ‘vertrouwd gezicht’ onder de kanshebbers is Park Hoog Oostduin. Naar ontwerp van architectenbureau cepezed is een leegstaand kantoorgebouw in het hartje van Den Haag omgevormd tot mondain woongebouw. Het project was tevens genomineerd voor een Nationale Staalprijs 2020 bij woningbouw.

De andere vijf gegadigden voor de prijs (onder vermelding van de verantwoordelijke architectenbureaus):

  • Atlas, Eindhoven (Team V Architectuur);
  • De Nieuwe Internationale School Esprit (DENISE) (Paul de Ruiter Architects)
  • De Nieuwe Stad, Amersfoort (Schipper Bosch Groep)
  • Museum De Lakenhal (Happel Cornelisse Verhoeven Architecten) en
  • RCO House, Amsterdam (Team V Architectuur).

De winnaars worden 17 november a.s. bekend gemaakt tijdens het NRP Congres in de Caballerofabriek in Den Haag. Belangstellenden kunnen de bijeenkomst volgen via een livestream.

In totaal zijn zeventig projecten ingezonden. Kennismaken met de inzendingen kan op www.nrpguldenfeniks.nl

  • Foto’s: Fenix I, Rotterdam (© Ossip van Duivenbode), Park Oostduin, Den Haag (© Lucas van der Wee).