Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Evenementen

Webinar drieluik Conserveren »

Webinar drieluik Conserveren

Drie maandagen achter elkaar op 13, 20 en 27 september organiseert de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw samen met Bouwen met Staal het webinar drieluik Conserveren. Dit is onderdeel van het online cursusprogramma Allround Staalbouwer en is exclusief voor leden van de Samenwerkende Nederlandse Staalconstructiebedrijven.

Prepainted Metal Trophy »

Prepainted Metal Trophy

De Prepainted Metal Trophy (enabled by ECCA) is een prijs die aan een studentenproject kan worden toegekend voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Op deze pagina leest u meer over deze award en vindt u een uitgebreide omschrijving van voorgelakt metaal met voorbeelden van bouwkundige toepassingen.

StudentenSTAALprijs »

StudentenSTAALprijs

Waardeert het werk van studenten die tijdens hun afstuderen de mogelijkheden van staal in civiele en bouwkundige constructies hebben onderzocht en/of optimaal hebben benut.

Projectbezoek Tower 10 WTC Amsterdam »

Projectbezoek Tower 10 WTC Amsterdam

Bezoek aan de bouw van Tower 10, de renovatie en uitbreiding van de bestaande toren D van het WTC in Amsterdam. De rondleiding over de bouwlocatie wordt voorafgegaan door presentaties van architect Ron Bakker (PLP / Architecture), constructeur Jean-Paul Frencken (Van Rossum Raadgevende Ingenieurs) en aannemer Willem Thoen (Ballast Nedam Construction).

Staalbouwdag 2021 »

Staalbouwdag 2021

Gefascineerd door Staal luidt het motto van de Staalbouwdag 2021, maandagmiddag 11 oktober a.s. in Theater Amsterdam.

Avondsessies »

Avondsessies

Bedrijfsbezoeken waarbij leden met elkaar in discussie treden en ervaringen uitwisselen op het gebied van de staalbouw.

Cocoon Hyperloop »

Cocoon Hyperloop

Tata Steel, SNS Intra, Iv-Consult en Bouwen met Staal organiseren in 2019 en 2020 een aantal gratis toegankelijke workshops over de Hyperloop. Dit gebeurt in een 'los/vast' verband met wisselende samenstellingen, dat we 'Cocoon' hebben genoemd. Hieruit ontstaat, als het goed is, na verloop van tijd een fraaie geleedpotige.

Dutch Open Student STEEL Award »

Dutch Open Student STEEL Award

Technical University Delft and Bouwen met Staal are organizing an award: Dutch Open Student STEEL Award 2021 eligible for all MSc students graduating in the period 1st March 2020 to 28th February 2021.

Gastcolleges »

Gastcolleges

Gastcolleges op roc’s, hogescholen en universiteiten door heel Nederland.

Projectbezoeken »

Projectbezoeken

Voor opdrachtgevers en architecten organiseert Bouwen met Staal bezoeken aan in het oog lopende 'staalprojecten'.

StudentenSTAALdag »

StudentenSTAALdag

Studenten Bouwkunde en Civiele Techniek maken intensief kennis met de mogelijkheden van bouwmateriaal staal.

Themasessies Van Brienenoordbruggen »

Themasessies Van Brienenoordbruggen

Begin 2021 organiseerde het Platform Stalen Bruggen de drie online themasessie over de Van Brienenoordbruggen. De opnamen zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Webinars »

Webinars

Webinars over uiteenlopende onderwerpen, staal- en bouwgerelateerd.

Webinar-reeks Digitale innovatie »

Webinar-reeks Digitale innovatie

Digitale innovatie heet de nieuwe reeks maandelijkse webinars waarin Bouwen met Staal samen met deskundigen van bedrijven uit de Nederlandse bouwindustrie de inzet van vernieuwende ontwerptechnieken en -tools in bouwprojecten uit de doeken doet.

Webinar drieluik Wet Kwaliteitsborging »

Webinar drieluik Wet Kwaliteitsborging

Drie maandagen achter elkaar op 14, 21 en 28 juni organiseerde de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw samen de Koninklijke Metaalunie en Bouwen met Staal het webinar drieluik Wet Kwaliteitsborging.