Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Evenementen

Webinar ‘het andere Lean’ »

Webinar ‘het andere Lean’

Op dinsdag 24 mei organiseert SNS en Bouwen met Staal in samenwerking met Meco Metal, Intal, Liemar Automatisering en LeanENT een lunchlearning over ‘het andere Lean’.

Workshop Failnomore »

Workshop Failnomore

Woensdag 1 juni organiseert de TU Delft de gratis workshop FAILNOMORE over robuustheid van staal en staal-beton constructies.

Webinar RFEM »

Webinar RFEM

Donderdag 2 juni organiseert Bouwen met Staal het Webinar RFEM 6 Next Generation. In dit webinar worden de functionaliteiten van de nieuwste versie van RFEM besproken.

Workshop Freedam »

Workshop Freedam

Woensdag 15 juni organiseert de TU Delft de gratis workshop FREEDAM over ligger-kolomverbindingen die na aardbevingen geen schade brengen aan de staalconstructie.

StudentenSTAALprijs »

StudentenSTAALprijs

Waardeert het werk van studenten die tijdens hun afstuderen de mogelijkheden van staal in civiele en bouwkundige constructies hebben onderzocht en/of optimaal hebben benut.

Avondsessies »

Avondsessies

Bedrijfsbezoeken waarbij leden met elkaar in discussie treden en ervaringen uitwisselen op het gebied van de staalbouw.

Cocoon Hyperloop »

Cocoon Hyperloop

Tata Steel, SNS Intra, Iv-Consult en Bouwen met Staal organiseren in 2019 en 2020 een aantal gratis toegankelijke workshops over de Hyperloop. Dit gebeurt in een 'los/vast' verband met wisselende samenstellingen, dat we 'Cocoon' hebben genoemd. Hieruit ontstaat, als het goed is, na verloop van tijd een fraaie geleedpotige.

Dutch Open Student STEEL Award »

Dutch Open Student STEEL Award

The Dutch Open STEEL Award (DOSS-award) is an annual, international prize, organised by Technical University Delft and Bouwen met Staal, for all MSc students graduating on the field of structural application of steel.

Gastcolleges »

Gastcolleges

Gastcolleges op roc’s, hogescholen en universiteiten door heel Nederland.

Masterclass Meten en monitoren »

Masterclass Meten en monitoren

Op 18 mei 2022 organiseren Rijkswaterstaat en TNO vanuit het Platform Stalen Bruggen in samenwerking met Bouwen met Staal de masterclass over het onderwerp ‘Meten en monitoren van stalen bruggen’.

Masterclass Vermoeiing »

Masterclass Vermoeiing

Op 26 januari 2022 organiseren Rijkswaterstaat en TNO vanuit het Platform Stalen Bruggen in samenwerking met Bouwen met Staal de masterclass over het onderwerp ‘Vermoeiing van stalen bruggen’.

Prepainted Metal Trophy »

Prepainted Metal Trophy

De Prepainted Metal Trophy (enabled by ECCA) is een prijs die aan een studentenproject kan worden toegekend voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Op deze pagina leest u meer over deze award en vindt u een uitgebreide omschrijving van voorgelakt metaal met voorbeelden van bouwkundige toepassingen.

Staalbouwdag 2021 »

Staalbouwdag 2021

Gevaccineerd Gefascineerd door Staal luidt het motto van de Staalbouwdag 2021, maandagmiddag 11 oktober a.s. in Theater Amsterdam én online.

StudentenSTAALdag »

StudentenSTAALdag

Studenten Bouwkunde en Civiele Techniek maken intensief kennis met de mogelijkheden van bouwmateriaal staal.

StudentenSTAALdag 2022 »

StudentenSTAALdag 2022

Circulair bouwen. ’t Zal je vast niet (meer) verrassen dat het bouwmateriaal staal hiervoor bijzonder goede papieren heeft. Maar hoe gaat het circulair bouwen met staal in de échte projectpraktijk? Je ziet ‘t, hoort ’t, beleef ’t in Rotterdam, op de Bouwen met Staal-boot, tijdens de StudentenSTAALdag 2022. Vaar mee en laat je (aangenaam) verrassen!

Themasessies Drieluik bruggen »

Themasessies Drieluik bruggen

Maart 2022 organiseert het Platform Stalen Bruggen drie online themasessie met als onderwerp 'Drieluik bruggen'. Er zullen drie bruggen en drie verschillende technieken worden uitgelicht.

Themasessies Van Brienenoordbruggen »

Themasessies Van Brienenoordbruggen

Begin 2021 organiseerde het Platform Stalen Bruggen de drie online themasessie over de Van Brienenoordbruggen. De opnamen zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Webinars »

Webinars

Webinars over uiteenlopende onderwerpen, staal- en bouwgerelateerd.

Webinar-reeks Digitale innovatie »

Webinar-reeks Digitale innovatie

Digitale innovatie heet de nieuwe reeks maandelijkse webinars waarin Bouwen met Staal samen met deskundigen van bedrijven uit de Nederlandse bouwindustrie de inzet van vernieuwende ontwerptechnieken en -tools in bouwprojecten uit de doeken doet.

Workshop SCIA Koala »

Workshop SCIA Koala

Tuesday the 10th of May and wednesday the 11th of May Bouwen met Staal organizes the Workshop SCIA Koala.