Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Excursie naar EMA (European Medicines Agency), Amsterdam

Op dinsdag 28 mei 2019 om 15.00 uur is een excursie naar de nieuwbouw van het European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam. Het maximale aantal van 30 deelnemers is bereikt.

« terug naar Excursies
Excursie naar EMA (European Medicines Agency), Amsterdam

Het maximale aantal van 30 deelnemers is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Datum

Dinsdag 28 mei 2019

Tijdsduur

15.00 uur tot 18.30 uur

Voor wie?

Deze excursie is speciaal bedoeld voor constructeurs werkzaam bij ingenieursbureaus die betrokken zijn bij het ontwerpen van hoogbouwprojecten. 

Constructeursregister

Register-ontwerpers en register-constructeurs ontvangen 1 KE/PE-punt.

Hoogbouw in Staal

Vanwege de Brexit moet het European Medicines Agency (EMA) haar zetel in Londen ‘in no time’ verruilen voor een vestiging op EU-grondgebied. Amsterdam is de uitverkoren locatie. Daartoe wordt op de Zuidas in rap tempo een 81 m hoge kantoortoren opgetrokken. De nieuwe toren – 39.000 m2 groot – verrijst op hoge snelheid. Na de opdrachtverlening, 8 maart 2018, ging begin mei van dat jaar de eerste paal de bodem in en werd 18 september het hoogste punt van de kern gevierd. De oplevering is gepland in het najaar van 2019, na slechts 1,5 jaar bouwen.

De excursie wordt afgetrapt met een lezing over het bouwproces. Hierop volgend wordt ingegaan op de fabricage- en montage-aspecten die bij deze snelle bouw een rol hebben gespeeld en welke invloed deze aspecten gehad hebben op het constructieve ontwerp.  

Locatie

Domenico Scarlattilaan 6, 1083 HN Amsterdam, in de bouwkeet van Bouwcombinatie EMA.

Programma

15.00

Ontvangst

Bij de bouwkeet van Bouwcombinatie EMA
Domenico Scarlattilaan 6
1083 HN Amsterdam

15.15

Introductie over het bouwproces

Frans Rombouts (Bouwcombinatie EMA)

15.40

Constructief ontwerp

Bram Teeuwen (Van Rossum Raadgevende Ingenieurs)

16.05

Staalbouwkundig ontwerp

Michael Briesen (Hollandia Structures)

16.30

Bezoek aan de bouwplaats European Medicines Agency

Onder leiding van Hollandia Structures

17.30

Borrel

 

Kosten en beschermingsmiddelen

Deelname aan de excursie is gratis. Aanmelden kan via de aanmeldbutton. Het maximale aantal van 30 deelnemers is bereikt. Nieuwe aanmeldingen worden op de reservelijst geplaatst.
Maximaal aantal deelnemers: 30. Inschrijving is op volgorde van aanmelding. Kunt u onverhoopt toch niet? Meld u dan aub. af, zodat iemand op de reservelijst uw plek kan innemen.
Hesjes zijn beschikbaar. Overige persoonlijke beschermingsmiddelen (veiligheidsschoenen en helm) moeten deelnemers aan deze excursie zelf meenemen.

Meer informatie

Voor meer informatie klikt u hier (officiële website van het bouwproject) of hier (nieuwsbericht Architect+staal). Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jessica van Gerven (Bouwen met Staal), 088 353 12 12.