Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Excursie renovatie Haringvlietbrug • stalen val in aanbouw

Woensdag 14 juni a.s. organiseert Bouwen met Staal samen met het Platform Stalen Bruggen een excursie naar Hollandia in Krimpen aan IJssel met lezingen op het val en bezichtiging van het nieuwe stalen val voor de Haringvlietbrug.

« terug naar Excursies

 

Datum

Woensdag 14 juni 2023

Tijdsduur

15.00 uur tot 20.00 uur

Locatie

Hollandia Infra, Schaardijk 23, 2921 LG Krimpen aan den IJssel

Route/parkeren

Let op, aanhouden als navigatieadres: Van Cralingenweg 1. Zie bijlage, volg route 1,2,3,4 en niet via de portier

Inhoud

Project renovatie Haringvlietbrug • vervanging stalen val

De ruim 1.200 m lange Haringvlietbrug, onderdeel van de A29, bestaat uit een vast deel van ongeveer 1 km en een beweegbaar deel met val en basculekelder. De brug is sinds 1964 in gebruik. Dit jaar bereikt het beweegbare deel het einde van zijn technische levensduur en ondergaat daarom een ingrijpende, veelomvattende renovatie. Hierbij worden onder meer het stalen val (de brugklep), het aandrijf- en bewegingswerk en alle technische systemen vervangen.

De renovatie van het beweegbare deel wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door de combinatie Mobilis en Croonwolter&dros. Voor het stalen val is de bouwcombinatie een partnership aangegaan met de VOF Hollandia Infra en Machinefabriek Rusthoven. Prefabricage van het brugval en bewegingswerk wordt verzorgd door Hollandia en Rusthoven in een grote fabriekshal op het bedrijfsterrein in Krimpen aan de IJssel.

Op woensdag 14 juni a.s., ligt het val nog nét in de hal voordat ‘t in zijn geheel op transport gaat naar de eindbestemming. Tijdens de excursie kunt u de imposante, 57 m lange constructie dan ook van dichtbij bewonderen.

Tussen 9 juni en 28 juli a.s. wordt de Haringvlietbrug voor al het verkeer gesloten en maakt het bestaande val plaats voor zijn opvolger. De vervanging wordt een uitdagende operatie, voor alle betrokken projectpartners. De toleranties zijn tot het uiterste minimum teruggebracht om de montage van het nieuwe brugdeel zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen. Naar verwachting eind 2023 zijn alle werkzaamheden aan het beweegbare deel van de Haringvlietbrug afgerond. De aanpak van het vaste brugdeel staat voor ná 2025 in de planning.

Tijdens de excursie op woensdag 14 juni wordt u rondgeleid langs en over het nieuwe val in de Hollandia-fabriekshal. De rondleiding wordt voorafgegaan door een serie inleidingen over het renovatieproject Haringvlietbrug, door de verantwoordelijk projectmanagers bij Rijkswaterstaat, Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam en Hollandia Infra. Waarschijnlijk wordt het lezingenprogramma gehouden in de hal, letterlijk bovenop het val. Mis 'm niet, de excursie van woensdag 14 juni, en meld u direct aan via de aanmeldbutton.

Programma

15:00   Ontvangst in de grote fabriekshal van Hollandia, Krimpen aan den IJssel

15:15   Welkom • Frank Maatje (directeur, Bouwen met Staal)

            Werken aan de infra van de toekomst • Diederik van Rijn (directeur, Hollandia Infra)

15:45   Het project renovatie Haringvliet brug

· Opdracht • Arthur Tameling (projectmanager GPO, Rijkswaterstaat)

· Ontwerp • Jaco Reusink (projectmanager en raadgevend ingenieur, Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam)

· Uitvoering •  Patrick Bos (projectmanager, Hollandia Infra)

17:00    Rondleiding langs en over het val

18:00    Borrel met een hapje

20:00    Afsluiting

Aanmelden

Deelname aan de excursie is gratis. Kunt u onverhoopt toch niet aanwezig zijn? Meld u dan af via een e-mail naar secretariaat@bouwenmetstaal.nl. Zonder afmelding is Bouwen met Staal genoodzaakt € 70,00 (excl. BTW) annuleringskosten in rekening te brengen.

Veiligheidsmiddelen

Rondleiding en presentaties vinden plaats in een productie-omgeving. Daarom zijn deelnemers tijdens de excursie verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen (veiligheidshelm, -hesje, -schoenen en -bril ). Neem uw eigen PBM mee, op 14 juni. Voor wie niet over de (juiste) PBM beschikt, ontvangt ze ter plekke van de organisatie. Heeft u geen PBM, meldt dit in het vak ‘Algemene Opmerkingen’ van het aanmeldingsformulier. Vergeet niet hierbij uw schoenmaat door te geven.

Organisatie

i.s.m.

Foto-credits: Haringvliet bestaand, © Rijkswaterstaat en Mobilis • fabricage stalen val, © Hollandia Infra / Danny Cornelissen.