Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Excursie naar PMC (Purified Metal Company)

Op 8 juni organiseert Bouwen met Staal een excursie naar de nieuwe fabriek van PMC waar u het innovatieve schoonmaakproces van dichtbij kunt meemaken.

« terug naar Excursies Meld je aan voor dit evenement
Excursie naar PMC (Purified Metal Company)

Datum

Woensdag 8 juni

Tijdsduur

10.30 uur tot 15.00 uur

Locatie

PMC (Purified Metal Company), Oosterwierum 7, 9936 HJ Farmsum

Voor wie?

Deze excursie is bedoeld voor iedereen die geinteresseerd is in de verduurzaming van staal.

PMC recyclet vervuild staalafval veilig, circulair en op kostenefficiënte manier

Purified Metal Company is het eerste bedrijf ter wereld dat op een verantwoorde wijze verontreinigd staalschroot verwerkt tot een product. Het proces is gepatenteerd en ontwikkeld om de verontreinigingen op een 100 procent veilige manier te scheiden van het staal. Zeer Zorgwekkende stoffen zoals asbest, Chroom-6 en Lood worden vernietigd of geneutraliseerd en afgevangen door zeer uitgebreide rookgasreiniging. Hierdoor wordt uitstoot van giftige stoffen tijdens het smelten voorkomen. Deze oplossing is niet alleen duurzaam, maar ook kostenefficiënt. Kostbare en risicovolle schoonmaak processen zijn overbodig. Maar een hele goede bijdrage aan het voorkomen van de stort of de export van vervuild staal. En daarmee een belangrijke bijdrage levert aan het nog verder opvoeren van de recyclebaarheid van staal, een van de doelstellingen van het Bouwakkoord staal.

Programma

10:30    Ontvangst met koffie

11:00    Welkom door Bouwen met Staal, Frank Maatje 

11:10    Welkom door PMC, presentatie over het proces en de mogelijkheden, Nathalie van der Poel

11:35    Diverse projectvoorbeelden bruggen en gebouwen 

12:00    Lunch/excursie, groepjes van max 5/6 mensen per rondleiding 

14:00    Waarom wordt deze verwerking van vervuild staal nog niet altijd toegepast en wat kan daarin helpen (discussie) 

14:30    Afsluiting door Bouw met Staal

Aanmelden

Deelname aan de excursie is gratis. Aanmelden kan via de aanmeldbutton. Het aantal deelnemers voor deze excursie is beperkt. Indien het maximum aantal deelnemers is bereikt zullen wij een reservelijst hanteren. Maximaal aantal deelnemers: 35. Inschrijving is op volgorde van aanmelding. Kunt u onverhoopt toch niet? Meld u dan aub. af, zodat iemand op de reservelijst uw plek kan innemen. Mocht u zich niet afmelden via de email (secretariaat@bouwenmetstaal.nl) dan zijn wij genoodzaakt € 70,- (excl. BTW) in rekening te brengen.