Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

IABSE excursie Afsluitdijk

Op woensdag 31 augustus organiseert IABSE Nederland een excursie naar de Afsluitdijk.

« terug naar Excursies
IABSE excursie Afsluitdijk

Wanneer

Woensdag 31 augustus

Waar

 Levvel l Stontelerweg 1l Den Oever (afslag 14 vanaf de A7)

Excursie afsluitdijk

Een groot deel van ons land ligt onder de zeespiegel. De Afsluitdijk beschermt sinds 1932 grote delen van Nederland tegen overstroming vanuit de zee. Maar de dijk is aan vernieuwing toe. Hij voldoet niet aan de huidige wettelijke normen voor waterveiligheid. Bovendien verandert het klimaat. Daardoor stijgt de zeespiegel en zullen er vaker extreme weersomstandigheden zijn. De dijk moet ons ook onder veranderende omstandigheden bescherming blijven bieden tegen overstromingen.

Bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk. Zij maken de dijk over de hele lengte overslagbestendig. Dit betekent dat het niet erg is als er bij een zware storm water over de dijk komt. Aan de hand van verschillende interessante presentaties leggen zij uit hoe dit gerealiseerd zal gaan worden.

Bestemd voor

Constructeurs

Constructeursregister

Register-ontwerpers en register-constructeurs ontvangen 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister: 1 KE/PE-punt. Architecten kunnen hun deelname-uren noteren als WAT-uren.

Programma

13:30      Ontvangst bij Levvel

14:00      Afsluitdijk weer klaar voor de toekomst  - Hans Ramler, Design Manager BAM Infra Projects

15:00      Bezoek aan 2 locaties op de dijk.

16:30      Drankje in de keet

17:30      Einde

Veiligheidsmiddelen

Tijdens het bezoek aan de bouwlocatie zijn veiligheidsschoenen vereist. Mocht u zelf geen veiligheidsschoenen hebben, verzoeken wij u dit door te geven in het opmerkingsveld van het aanmeldformulier. Vergeet hierbij niet uw schoenmaat door te geven.

IABSE

IABSE is een internationaal georiënteerde wetenschappelijke/ technische vereniging actief op het gebied van constructief ontwerpen, IABSE biedt constructeurs een platform om zich internationaal te ontwikkelen. IABSE houdt zich bezig met alle aspecten van het constructief ontwerpen. De constructies omvatten bruggen, gebouwen en alle soorten van civieltechnische constructies. Meer informatie kunt u vinden op www.iabse.org. IABSE Nederland is een dochtervereniging van IABSE.

Aanmelding

Deelname bedraagt € 50 voor leden IABSE en YouCon, voor studentenleden € 20 (studentennummer verplicht) en 100,- voor niet-leden. Gelieve in het opmerkingsveld aan te geven als u lid bent van IABSE of Youcon en het bijbehorende lidmaatschapsnummer. U krijgt hiervoor inspirerende kennis, vergroting van uw netwerk en catering. Reageer snel, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (max. 30 personen).