Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Masterclass Meten en monitoren

Op 18 mei 2022 organiseren Rijkswaterstaat en TNO vanuit het Platform Stalen Bruggen in samenwerking met Bouwen met Staal de masterclass over het onderwerp ‘Meten en monitoren van stalen bruggen’.

« terug naar Masterclasses

Masterclass 18 mei 2022

Deze masterclass heeft plaatsgevonden.

Meten en monitoren van stalen bruggen

Op 18 mei 2022 organiseren Rijkswaterstaat en TNO vanuit het Platform Stalen Bruggen in samenwerking met Bouwen met Staal de masterclass over het onderwerp ‘Meten en monitoren van stalen bruggen’. Tijdens de masterclass wordt ingegaan op de verschillende meet- en monitoringstechnieken die toegepast kunnen worden op stalen bruggen, en hoe de data die hieruit voortkomt gebruikt kan worden. 

Docenten: Caroline den Besten (Rijkswaterstaat), dr.ir. Sjors van Es, dr.ir. Adri Vervuurt, prof.dr.ir. Johan Maljaars en ir. Stefan Verdenius (allen TNO) geven tijdens deze masterclass presentaties en bespreken ervaringen uit de praktijk.

Afb.: Platform stalen bruggen.

Inhoud

Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Inleiding
  Waarom meten en monitoren, algemene zaken om bewust van te zijn voorafgaande aan metingen. Verschillende soorten meet- en monitoringstechnieken, de toepassing van deze meettechnieken en de daarbij behorende aandachtspunten komen aan bod. 
 • Modelvalidatie 
  Besproken wordt hoe de data resulterend uit de metingen te verwerken, voor- en nadelen van de verschillende methoden en aandachtspunten waar op te letten bij deze methoden van verwerken van de data.
 • Bepalen ULS/FLS belasting 
  Hoe om te gaan met meetgegevens, hoe op basis van meetgegevens een uitspraak te kunnen doen over de uiterste grenstoestanden of vermoeiingsspectra.
 • Scheurdetectie/inspectie 
  Hoe bepaal je de staat van een onderdeel, wat voor verschillende scheurinspectietechnieken zijn er, en wat zijn de huidige ontwikkelingen hierin.

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen voor het volgen van deze masterclass 3 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister.

Doelgroep

De masterclass is bedoeld voor ingenieursbureaus en uitvragers van infrastructuurbeheerders. De masterclass wordt in het Nederlands gegeven.

Datum

18 mei 2022 van 13.00 - 20.00 u.

Locatie

TU Delft, collegezaal A van de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (gebouw 23). Indien nieuwe COVID maatregelen van toepassing zijn, zal worden overgegaan op hybride of online aanbieden van de masterclass.

Kosten

Voor bedrijfsleden van Bouwen met Staal bedragen de kosten €450,- (excl. btw) per persoon. Bent u geen bedrijfslid van Bouwen met Staal dan zijn de kosten €500,- (excl. btw) per persoon.

Dit bedrag is inclusief lesmateriaal voor de masterclass, koffie/ thee/ fris en een maaltijd.

Annulering

Mocht u uw inschrijving willen annuleren, dan kan dat uitsluitend schriftelijk (post, e-mail). Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de masterclass betaalt u €55,- (excl. BTW). Wanneer u binnen 14 tot 8 dagen voor aanvang uw inschrijving annuleert, dan wordt 50% van het verschuldigde bedrag in rekening gebracht. 

Als u uw inschrijving annuleert na het verstrekken van de annuleringstermijn, wordt het gehele verschuldigde bedrag in rekening gebracht. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega. 

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze masterclass.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Brian Brongers (TNO), per mail.