Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Projectbezoek Heavens Hotel Hoorn

Dinsdag 15 november organiseert Bouwen met Staal samen met het Platform Staalframebouw een projectbezoek aan het Heavens Hotel Hoorn in combinatie met een bedrijfsbezoek aan Finish Profiles in Purmerend.

« terug naar Projectbezoeken en -webinars

Kerk Hoorn 

Project 

De Grote Kerk in Hoorn is omgebouwd naar een nieuw hotel. Dankzij het lichtgewicht staalframebouw zijn daar nu Heavens Hotel Hoorn en restaurant The Saint in gevestigd. Steel Framing Holland leverde de frames voor de 43 hotelkamers die medio dit jaar zijn opgeleverd. Finish Profiles leverde de profielen. Vooral het (beperkte) eigengewicht was dominant in de keuze voor staalframebouw. Bouwkundig ging de aandacht ging vooral uit naar geluidwering, beperking van (vloer)trillingen en de brandwerendheid. Deze laatste is opgelost met gips(karton)platen. Hylkema Erfgoed – gespecialiseerd in monumentaal vastgoed – is verantwoordelijk voor het ontwerp. Vijftien van de 43 kamers zijn suites, de grootste is 39 m2. Veel van de karakteristieke kenmerken van dit rijksmonument uit 1883 zijn bewaard gebleven. Van de originele gewelven en pilaren tot gemetselde bogen en glas-in-loodramen.

Platform Staalframebouw 

Het projectbezoek aan het nieuwe Heavens Hotel Hoorn wordt voorafgegaan door een bedrijfsbezoek aan profileur Finish Profiles in Purmerend. Dit project-/bedrijfsbezoek is de eerste tastbare uiting van het onlangs opgericht Platform Staalframebouw, dat tijdens de Staalbouwdag op 4 oktober officieel is gelanceerd. Staalframebouw en koudgevormde profielen zijn volwaardige bouwconcepten voor de industriebouw, woningbouw en utiliteitsbouw. De renovatie- en herstructureringsmarkt is momenteel een zeer levende markt in de woning- en utiliteitsbouw. Bouwconcepten op basis van koudgevormde profielen winnen daarbij terrein vanwege het tekort aan nieuwbouw woningen. Het Platform Staalframebouw (PSFB), een entiteit binnen de organisatie Bouwen met Staal, gaat daaraan sterk bijdragen. PSFB is het kenniscentrum voor koudgevormd-bouwend en -minnend Nederland en de centrale zendmast voor staalframebouw om de praktijk ervan te verbeteren en te verhogen.

Geschiedenis 

De Grote Kerk in Hoorn heeft in haar geschiedenis vele gedaanten gekend. Sinds de 13e eeuw hebben diverse vergrotingen elkaar opgevolgd. Het godshuis groeide uit tot een imposant stenen kerkgebouw – twee keer zo groot als de huidige kerk – met een fraaie toren en een rijke inrichting. Op gravures is nog te zien hoe de vroegere toren erg leek op die van de oude Sint Bavo in Haarlem. Tijdens een grote brand in 1838 ging vrijwel het hele gebouw verloren, en veertig jaar later (in 1878) nog eens. De huidige toren stamt uit 1881-1883, en is een ontwerp van C. Muysken in neo-Renaissance-stijl. Bijzonder zijn de bakstenen gevels met siermetselwerk en natuurstenen banden en blokken, opvallend voor een protestants kerkgebouw.

Programma 

14.00 

Ontvangst met thee en koffie 

Finish Profiles, Component 110, 1446 WP, Purmerend

14.15

Welkom / opening

Marco Pauw (Platform Staalframebouw (PSFB)/Bouwen met Staal)

14.25

'Koud kunstje'

Dennis Eikenboom (Finish Profiles)

14.45

'Onder een nieuwe hemel'

Maarten Peek (Hylkema Erfgoed)

15.15

'Sereen overnachten in voormalige kerk'

Niels Melman (Steel Framing Holland)

15.30

Rondleiding

Finish Profiles

16.00

Met bus naar Hoorn

 

16.30

Rondleiding

Heavens Hotel Hoorn, Grote Kerk 36, 1621 ET Hoorn 

17.15

Borrel met hapje

In lobby hotel

18.00

Einde / retour bus naar

Finish Profiles, Component 110, 1446 WP, Purmerend

  

Datum dinsdag 15 november 2022

Duur 14:00–18:00 uur

Locatie ontvangst, inleidingen en afsluiting:
Finish Profiles, Component 110, 1446 WP Purmerend (Google Maps)

Bestemd voor architecten, constructeurs, aannemers, adviseurs, bouwkundig tekenaars en rekenaars en opdrachtgevers. Ook interessant voor inkopers, projectleiders, calculatoren, tekenaars, productieleiders en constructeurs van staalconstructiebedrijven.

Organisatie Bouwen met Staal, i.s.m. Platform Staalframebouw en Finish Profiles Group.
Contactpersoon: Marco Pauw (Bouwen met Staal), e-mail: marco@bouwenmetstaal.nl

Deelname is gratis. Aanmelden kan op deze website via de bovenstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Veiligheid Het gebouw is gereed en de werkplaats is veilig. Daarom zijn bij het bezoek aan de productie- en gebouwlocatie het dragen van een veiligheidshelm, -hesje, -schoenen en –bril niet verplicht. Het is dus niet nodig om uw eigen uitrusting mee te nemen.

Reis- en parkeerinfo vindt u bij Finish Profiles contactinformatie.

Constructeursregister Constructeurs ontvangen 1 KE (kenniseenheid) bij deelname.

Fotografie Steel Framing Holland, Heavens Hotel Hoorn en heiligenachten.nl